Rozkol v SaS pokračuje: Kollár sa so Sulíkom nezhodol a nezhodne

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 15:09 • 2 min
Rozkol v SaS pokračuje: Kollár sa so Sulíkom nezhodol a nezhodne

BRATISLAVA – Názory poslanca za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Jozefa Kollára na budovanie straníckych štruktúr a denno-denný výkon politiky sú nezlučiteľné s predstavami lídra liberálov Richarda Sulíka. „Prienik nie je možný,“ uviedol po stretnutí so Sulíkom Kollár.

slovakia

left justify in out

Kollár zdôraznil, že Sulíkovi nebude stáť v ceste pri jeho riadení SaS. Poslanec liberálov nateraz podľa vlastných slov zostáva v strane, prípadný odchod však nevylučuje. „Zvažujem všetky možnosti a nevylučujem žiadnu z nich,“ poznamenal Kollár. Zároveň pripúšťa, že možno v roku 2016 sa jeho cesty so stranou SaS spoja. 

Sulík z 10 bodov Kollárovho programu pred voľbou nového predsedu na kongrese SaS odmieta dva body, z ktorých jeden je o tom, aby sa vymenil líder SaS. Z ďalších ôsmich Kollárových požiadaviek s troma súhlasí bezvýhradne a o ďalších piatich vie diskutovať. Kollár je podľa Sulíka už pravdepodobne rozhodnutý, že zo strany odíde, a nemá z toho dobrý pocit. Predseda liberálov priznal, že po kongrese odišlo zo strany 15 členov. 

Kollár odmietol, že by dostal ponuku od poslanca Radoslava Procházku, aby sa stal predsedom jeho novej strany. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies