Rozhovory s Talibanom by sa mali začať "čoskoro"

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 09:55 • 2 min
Rozhovory s Talibanom by sa mali začať "čoskoro"

Rozhovory s Talibanom by sa mali začať "čoskoro"

slovakia

left justify in out

Hlavný veliteľ britskej armády generál David Richards dnes vyjadril presvedčenie, že rozhovory s Talibanom by sa mohli začať "čoskoro". Diskusie by však podľa generála nemali viesť povstalci, aby si nemysleli, že majú prevahu.
      Richards, ktorý poskytol interview britskej spravodajskej stanici BBC, označil tento svoj názor za "čisto súkromný". Dodal, že nevie, kedy presne sa rozhovory s Talibanom začnú. Bývalý veliteľ síl NATO v Afganistane Richards však vyhlásil, že "neexistuje dôvod, prečo by sme sa do niečoho takého nepustili čo najskôr".
      Podľa Richardsa sa každá protipovstalecká vojenská kampaň raz dostane "do bodu, keď začne vyjednávať každý s každým".
      Armáda musí pokračovať vo svojej práci a zároveň musia prebiehať snahy o rozvoj Afganistanu. "Musíme sa postarať o to, aby si (militanti z Talibanu) nemysleli, že sa vzdávame. Je to súbežný proces a obe jeho zložky sú rovnako dôležité," uviedol hlavný veliteľ britských síl.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies