Rozhovory o sýrskych chemických zbraniach vstupujú do rozhodujúceho bodu

NETKY.SK • 14 September 2013, 10:25 • 2 min
Rozhovory o sýrskych chemických zbraniach vstupujú do rozhodujúceho bodu

ŽENEVA - Rokovania medzi Spojenými štátmi a Ruskom o zaistení a zabezpečení sýrskych chemických zbraní dospeli po dvoch dňoch intenzívnej diplomacie do rozhodujúceho a zásadného štádia, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rozhovory vstúpili dnes do tretieho dňa a americkí predstavitelia poukazujú na prinajmenej limitovaný pokrok ohľadne niektorých bodov ruských návrhov na súpis, izoláciu a prípadné zničenie arzenálu chemických zbraní Sýrie. Dnešná schôdza v Ženeve, vedená americkým ministrom zahraničných vecí Johnom Kerrym a jeho ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, sa uskutočňuje v čase, keď Obamov kabinet začína upozorňovať, že diplomatické riešenie otázky sýrskych zbraní má svoj časový rozvrh.

Jeden z washingtonských činiteľov podľa AP povedal, že americko-ruské rozhovory sa dostali do "rozhodujúceho bodu", pričom sa už dosiahol určitý pokrok v tom, čo ďalej so sýrskym arzenálom chemických zbraní a aj v otázke skutočného rozsahu tohto arzenálu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona