Rozhovory Grécka s veriteľmi pokročili

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:09 • 2 min
Rozhovory Grécka s veriteľmi pokročili

ATÉNY - Rozhovory medzi Gréckom a medzinárodnými veriteľmi o reformách a pomoci sa posunuli a obe strany sú bližšie k dohode. Uviedla to v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním sa na jedného z vládnych predstaviteľov v eurozóne.

slovakia

left justify in out

"Udiali sa veľmi dôležité kroky počas rokovaní skupiny v Bruseli, ktoré priblížili dohodu,“ uviedol predstaviteľ. "Cieľom rokujúcich strán v Bruseli je dosiahnutie dohody počas mája,“ doplnil.

 

Očakáva sa, že rokovania medzi Gréckom a predstaviteľmi Medzinárodného menového fondu, Európskej centrálnej banky a EÚ budú pokračovať v pondelok, pričom rokovať podľa očakávaní budú technické tímy. Nemenovaný predstaviteľ taktiež uviedol, že sa zbližujú postoje v niektorých oblastiach, hoci problémové body ostali.

 

Rokovania medzi Gréckom a veriteľmi doposiaľ postupovali pomaly. Grécka vláda sa totiž bráni škrtom v penziách a reformám pracovného trhu. Tieto opatrenia sú totiž v rozpore s predvolebnými sľubmi, podľa ktorých mali v Grécku skončiť úsporné opatrenia. Na gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa však narastá tlak doma aj v zahraničí, aby dosiahol dohodu s veriteľmi, ktorá odvráti bankrot krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies