ROZHOVOR Z missky fitnesska: Majsterka sveta Dominika Gajdošová vás motivuje do cvičenia

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:25 • 2 min
ROZHOVOR Z missky fitnesska: Majsterka sveta Dominika Gajdošová vás motivuje do cvičenia

BRATISLAVA - Šport Bikini fitness je v poslednej dobe medzi slovenskými ženami veľmi populárny. Slovenskí muži sú veľmi radi, že sa môžu pokochať pohľadom na ženy ako Dominika Gajdošová.

slovakia

left justify in out

Dominika Gajdošová pochádza z Nitry a zúčasnila sa súťaže krásy Miss Universe. Kariéru modelky vymenila za kariéru v bikini fitness. Už pri svojej premiérovej účasti vyhrala v roku 2015 titul Majsterky sveta v kategórii nad 170 centimetrov. Je matkou 5-ročnej Liliany.
 

 

 

Si bývalá finalistka Miss, ako si sa dostala od Miss k bikini fitness?

 

"V roku 2010 som si skúsila aj dráhu Miss Universe. Bola to veľmi príjemná a pre mňa pozitívna skúsenosť, pretože riaditeľka súťaže je úžasná dáma. Už Pali Chovanec mi na Miss hovoril, že mám veľmi peknú vyšportovanú postavu a pôsobím veľmi dobre na javisku. Cvičenie je moja ,,závislosť", nikdy som nesedela doma na zadku, ale som neustále v pohybe. Veľa ľudí mi hovorilo, že to preháňam a či sa pripravujem na nejakú súťaž a vtedy mi vnukli myšlienku a povedala som si, prečo nie?! Oslovil ma tréner, ktorý mi pomohol v príprave. Na prvej súťaži som získala krásne 3 miesto, čo ma namotivovalo ešte viac a pustila som sa na dráhu bikini fitness."

 

Športovala si niekedy pred tým, než si začala robiť fitness?

 

"Nikdy som sa profesionálne nevenovala žiadnemu športu. Ale celkovo mám športu veľmi blízko a vždy ma bavilo cvičiť. Mám veľmi rada beh, pretože pri ňom relaxujem a pomáha mi udržať sa v kondícii. Cvičenia s vlastnou váhou boli u mňa na dennom poriadku. A je pravda, že som inštruktorkou jumpingu a venovala som sa chvíľu aj tomuto cvičeniu."

 

 

 

Ako reaguje tvoje okolie na to, že robíš fitness?

 

"Rodina a moji priatelia ma v tom čo robím veľmi podporujú. Moja dcérka je mojou najväčšou oporou a tou ktorá sa najviac teší na medailu. Mamina máva výhrady a keď som v záverečnej fáze prípravy, tak sa na mňa nemôže pozerať a vždy mi povie, dúfam, že to už je posledná súťaž. Podpora a psychická pohoda je v športe veľmi dôležitá, preto som veľmi šťastná, že mám takých skvelých ľudí okolo seba a aj keď už idem z posledných síl, sú tu pre mňa a povzbudia ma."

 

Stretla si sa aj s negatívnymi reakciami?

 

"Určite áno. Stretávam sa s nimi denno denne, pretože veľa ľudí si povie, že veď to so zdravým nemá nič spoločné a musíš sa stále obmedzovať a trýzniť. V podstate v niektorých veciach majú pravdu, pretože tento šport je hlavne o disciplíne a odriekaní. Ja osobne si myslím, že tento šport veľa dáva a veľa dokáže človeka naučiť. Pre mňa to nie je obmedzovanie ani trýznenie, beriem to ako životný štýl."

 

Na Slovensku sa bikini fitness dosť spopularizovalo, je medzi vami veľká rivalita?

 

"V poslednej dobe, sú pretekárky na vysokej úrovni. Tento šport začína čím ďalej tým viac napredovať a medializovať sa. Určite áno, sú dievčatá, ktoré veľmi zle znášajú prehru a ťažko priznávajú, že je niekto lepší."

 

Kto je tvojím najväčším vzorom?"

 

"Mojim najväčším vzorom sú Emily Skye a Ashley Kaltwasser, sú to dve nádherné, ale rozdielne ženy."

 

 

 

 

Skús nám popísať, ako vyzerá tvoja príprava na súťaž (cvičenie a strava)?

 

"Moja príprava na súťaž, alebo tzv. sparťanský režim. Pripravujem sa asi 3-4 mesiace, pričom fázy prípravy sú rozdelené a postupne sa pritvrdzujú. Opíšem Vám posledný mesiac prípravy, ktorý je najdôležitejším. V tomto mesiaci trénujem dvojfázovo. V podobe ranného kardia nalačno a silového tréningu. Silový tréning mám rozdelený na partie tela, cvičím 6x do týždňa a jeden deň mávam voľný na regeneráciu. Stravovanie je trošku zložitejšie, záleží hlavne od toho v akej forme sa nachádzam. Sledujem si príjem bielkovín, tukov a sacharidov. Týždeň pred súťažou začínam s regulovaním vody, zase to záleží od aktuálnej formy."

 

"Uletíš" si niekedy a zješ aj niečo veľmi nezdravé?

 

"Samozrejme aj ja som len človek a človek ktorý miluje sladké, takže určite áno. Čokoláda je môj veľký kamarát."

 

 

 

Ako by si motivovala našich čitateľov ku cvičeniu?

 

"Pre mňa je pocit po rannom behu neopísateľným... Dopriala by som ho každému. A je na každom z nás akou cestou sa v živote vyberie a čo v živote chce, tak isto je to s cvičením, človek sa nedá prinútiť, musí byť o tom presvedčený. Ale keď sa chceme páčiť sami sebe, tak by sme nemali sedieť doma, ale niečo preto aj urobiť."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies