ROZHOVOR: Tomi Kid Kovács nastúpi do ringu už túto sobotu

NETKY.SK • 16 Január 2020, 14:58 • 2 min
ROZHOVOR: Tomi Kid Kovács nastúpi do ringu už túto sobotu

Jubilejný zápas boxera Tomiho Kida Kovácsa sa blíži a nás zaujímalo, ako sa naň pripravuje a prečo sa rozhodol osláviť výročie získania titulu majstra sveta práve v ringu.

slovakia

left justify in out

Čo ťa inšpirovalo k tomu, aby si desiate výročie tvojho najväčšieho víťazstva oslávil v ringu?

Potreboval som to, moje telo,  moja myseľ.... prípravu, tréningový proces, žiť  opäť,  ako aktívny  športovec, ktorý sa pripravuje na duel. Som vďačný zato a ďakujem mojej milovanej Dominike, že ma podporuje aj v tomto mojom rozhodnutí.  Vstúpiť do ringu je pre mňa na tieto oslavy veľkým darčekom. Veľmi sa teším. 

 

S kým a ako sa pripravuješ na zápas?

Pripravujem sa u nás na akadémii Tomiho KIDA v Matúškove s mojimi zverencami a s mojim oteckom a trénerom Pityum. Páči sa mi to. Makať s nimi, držať krok (a hubu haha) poslúchať pokyny trénerov.

 

 

Čo je pre teba najnáročnejšie na príprave?

Všetci v mojom okolí vedia, že  mám  veľmi veľa aktivít  a plné ruky práce.  Viem byť  vorkoholik... často ma treba brzdiť. Najťažšie  bolo začať a určiť si priority. Potreboval som tréningy (a stále potrebujem) na ktorých som sám. Ja a moje telo! Často poďakujem zato, že ma moje telo poslúcha  aj po toľkých rokoch  aktívneho športu. Užívam si každý tréningový deň. 

 

Prídu na galavečer aj špeciálni hostia?

Na galavečer prídu moji najbližší. Prídu ľudia, ktorí fandia športu a nášmu klubu. Oni všetci sú pre mňa špeciálni.

 

 

Myslíš, že pôjde tvoj syn v tvojich stopách?

Vyrastá  v športovej  komunite. Je kapitánom v skupine KID JUNIOR a tréningy ho bavia. To je dôležité. Chcem, aby mal radosť z toho, čo robí. Ja ho nenútim na box... nechcem mu zobrať jeho detstvo. Som šťastný, že je pri mne a trénuje, ale netlačím ho do toho vôbec.

 

Už túto sobotu 18. januára sa v Galante uskutoční jubilejný zápas Tomiho Kida, meno jeho súpera bude uverejnené v piatok 17. januára. Viac o zápase sa dozviete v článku "Tomi Kid pozýva všetkých na galavečer, kde nastúpi do ringu aj on sám" alebo pod hashtagom #tomikid

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona