ROZHOVOR: Je najstarším zamestnancom obchodného reťazca. Bol pri otvorení prvej prevádzky a nechýbal ani pri poslednom

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 13:52 • 2 min
ROZHOVOR: Je najstarším zamestnancom obchodného reťazca. Bol pri otvorení prvej prevádzky a nechýbal ani pri poslednom

Štefan Simon svojich kolegov v spoločnosti Lidl môže naučiť naozaj veľa, nakoľko mu prináleží status - služobne najstarší zamestnanec.

slovakia

left justify in out

Jeho zamestnanie vykonáva s láskou a hovorí, že objaviť inzerát s ponukou práce počas jeho kariérnych začiatkov bola šťastná zhoda náhod. 

 

Ako vnímate spoločnosť Lidl ako zamestnávateľa? 

 

Spoločnosť Lidl považujem za stabilného a férového zamestnávateľa, ktorý poskytuje svojim zamestnancom istotu aj v ťažkých časoch. A to naozaj u zamestnávateľa vítam. Čo sa týka ďalších pozitív, Lidl  nezabúda na rozvoj svojich zamestnancov, kariérny postup a rovnako tak aj čo sa týka nás, zamestnancov, ktorí sme v spoločnosti už dlho, máme neustále možnosť vzdelávať sa, kariérne rásť  a posúvať sa ďalej. Veľmi pozitívne vnímam férovosť zamestnávateľa a Lidl takým rozhodne je.

obrazok

 

Vy ste zamestnancom číslo dva, čo znamená, že vo firme ste od jej úplných začiatkov, odkedy expandovala na Slovensko. Ako sa z vášho pohľadu mení Lidl? 

 

Je to tak, som služobne najstarší zamestnanec. Vo firme som od roku 2000, aj keď prvé prevádzky sa otvárali o štyri roky neskôr. Ale samozrejme, všetko sa muselo pripraviť s dostatočným časovým predstihom, takže oddelenie expanzie muselo riešiť všetko potrebné čo sa týkalo výstavby prvých predajní a logistického centra. Lidl sa mení stále a mení sa k lepšiemu. Menili sme svoje štandardy, rozrastali sme sa, inovovali sme.

 

Dnešné prevádzky vyzerajú úplne inak, ako tie prvé. A to je dobré, pretože tým len dokazujeme, že sme moderná firma, ktorá dokáže reagovať na technologické novinky, ekologické trendy vo výstavbe a situáciu na trhu. Dnes využívame v rámci našej expanzie niekoľko rôznych typov predajní, takže sa vieme prispôsobiť takmer každej lokalite, ktorá je z nášho pohľadu zaujímavá. Dôkazom toho je aj naša 150. predajňa na Slovensku.

 

obrazok

 

Prečo ste sa rozhodli pracovať práve v tomto diskonte? 

 

Lidl som si vybral kvôli tomu, že v tom čase som bol krátko po škole, pracoval som v jednej štátnej spoločnosti a Lidl hľadal niekoho, kto hovorí po nemecky. Celý ten inzerát bol v nemčine, čo ma veľmi zaujalo. Nemčina bolo však to jediné, čo som ovládal. Tá pozícia bola pre mňa niečo absolútne neznáme a nepoznal som ani Lidl ako firmu.  Ale musím povedať, že určite neľutujem, že som do toho išiel. Moja práca ma napĺňa a baví ma, takže to beriem aj ako šťastnú náhodou, že som ten inzerát v novinách videl. 

 

 

Ste stále dostatočne motivovaný? 

 

Rozhodne áno. Dennodenne prichádzajú nové výzvy, máme primeranú voľnosť v rozhodovaní a možnosť sebarealizácie. To považujem za kľúčové, ak sa chcem niekam posúvať. Takže, áno, som stále dostatočne motivovaný.  

 

obrazok

 

Aké vzťahy prevládajú na pracovisku? Našli ste si počas vášho pôsobenia nové priateľstvá? 

 

Dovolím si tvrdiť, že množstvo mojich kolegov nie sú len kolegovia, ale najmä priatelia. Niektorí z nich už v spoločnosti ani nepracujú, ale zostali sme kontakte. A nie sú to len ľudia zo Slovenska. Navyše, poznám niekoľko manželských párov, ktoré vznikli v Lidli. Musím teda skonštatovať, že budujeme výborné medziľudské vzťahy a som za to naozaj rád 

 

Čo robíte najradšej, keď vám skončí pracovná doba? 

 

Najradšej zo všetkého sa venujem rodine, chodím na chalupu a veľmi rád si čítam knihy, ku ktorým mám veľmi blízky vzťah. Mám rád svoju prácu, no napriek tomu sa vždy veľmi teším, keď sa môžem na chvíľu stíšiť a oddychovať.

 

Diskont Lidl niekoľko rokov dokazuje, že je stabilný a férový zamestnávateľ. Minulý týždeň obhájol svoju pozíciu n a trhu v súťaži Obchodník roka. Ak sa vás dotkli ťažké pandemické časy a hľadáte uplatnenie, reťazec ponúka niekoľko desiatok pracovných  miest, na ktorých sa môžeťe realizovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies