ROZHOVOR s Lukášom Adamcom: Mám rád, keď sa okolo mňa hýbu veci

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 12:00 • 2 min
ROZHOVOR s Lukášom Adamcom: Mám rád, keď sa okolo mňa hýbu veci

BRATISLAVA - Osobnosť a predovšetkým jedinečný hlas Lukáša Adamca je nám známy už niekoľko rokov, odkedy vyhral Česko Slovenskú SuperStar. Na divadelných doskách sa cíti rovnako doma, ako pred kamerami v najnovšej speváckej show Televízie Markíza, Tvoja tvár znie povedome. V krátkom rozhovore nám okrem iného prezradil ako sa cítil v koži a v opätkoch Tiny Turner a čo najbližšie chystá pre svojich fanúšikov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hneď na začiatku ti musím povedat, že Janis Joplin už veľmi dlho nespievala tak vynikajúco, ako v Tvoja tvár znie povedome, bol to famózny výkon...

 

Ďakujem pekne! Je to nádherná pesnička a veľmi som sa tešil, že ju môžem spievať.

 

Som presvedčený, že keby si nemal na sebe jej kostým a spieval by si to ako Lukáš Adamec, ženy by ti hádzali nohavičky na javisko...

 

Nie som si až taký istý, s tým mojim ksichtom... Som celkom rád, že mám stále masku...

 

A ako si sa cítil v maske Ibiho Maigu alebo Tiny Turner? Vydržať niekoľko hodín so zalepenou tvárou, v ústach s protézou, tancovať vo vysokých opätkoch a podať profesionálny výkon musí byť fakt náročné...

 

Je to náročné hlavne pre našich maskérov, ktorí sa s nami trápia aj niekoľko hodín. Ja v podstate len sedím a čakám... Ale pravda je taká, že oveľa radšej by som bol voľný a pobehoval by som pred vystúpením po Inchebe, ako byť prikovaný k stoličke. 

 

Človek zrejme potrebuje aj istú dávku sebairónie pri takýchto výkonoch, nie každý je schopný robiť si srandu zo seba...

 

No, ono je to tak, že my ideme vždy na vážno... Našou úlohou je , aby sme znázornili daného umelca čo najvernejšie, nemala by to byť paródia. Druhá vec je, že skoro stále to skĺzne do nejakej komédie, napríklad aj v prípade Ibiho Maigu... Dá sa to robiť naozaj na vážno?

 

img

(alias Ibi Maiga)

 

Čo sa týka práce, si náročný na seba? Sú umelci, ktorí nikdy nie sú spokojní so svojim výkonom...

 

Ja som práve jedným z nich. Je to dosť otravné aj pre mňa a určite aj pre moje okolie, že som taký, ale neviem si pomôcť. Veľmi ma hnevá, keď niečo neurobím tak, ako by som to naozaj chcel alebo tak, ako viem, že by som to mohol urobiť.

 

Ktorá úloha bola pre teba zatiaľ najťažšia v tejto show a ktorú si si najviac užíval? 

 

Najťažšia bola asi Tina Turner. Bol to taký prvotný šok, ked som schytal úplne všetko naraz aj s bonusmi. Je to černoška, to znamená náter na skoro celé telo, ktoré som si pred tým musel samozrejme oholiť, ruky, nohy aj hruď. Parochňa, ktorá ti leze do spievania, namaľované oči, nalepené mihálnice, zuby, ktoré ma vtedy veľmi boleli, opätky, s ktorými som až prekvapivo nemal také problémy, aké som očakával , sukňa, ktorá mi dala pocit konštantnej neistoty no a samozrejme to najdôležitejšie, jej prejav a spev, ktoré sú úpne jedinečné. Užíval som si zatiaľ všetky úlohy, lebo konieckoncov každé jedno číslo je výzva, či to dáš a to ma veľmi baví!

 

Predpokladám, že tvoj najväčší fanklub je tvoja rodina. Ako reaguje tvoj syn, keď vidí ocina v televízii v takýchto maskách? Nezľakne sa?

 

Práveže ma hneď spozná podľa hlasu! On sa vôbec nedá oklamať...

 

Ako ťa hodnotí v show tvoja manželka? Je voči tebe kritická?

 

Mimi je moja veľká opora a samozrjme, že je kritická, pretože chvála ešte nikomu nepomohla, aby bol lepší!

 

img

(s manželkou Miriam a so synom Teom)

 

Tvoja pesnička „Keby som pil“ je o chlapíkovi, ktorému teda veľmi neidú karty, ty si ale presný opak, takže čo piješ teraz? Padne aj Kuba? „Single man party“ už asi tiež nie je aktuálne...

 

Teraz pijem to čo je a neymýšlam... Pri toľkej robote predsa nie je čas vymýšlať! Kuba ani nie je môj štýl a single man party je tiež už minulosťou.

 

Naozaj máš takú „nevymáchanú hubu“ o akej spievaš v pesničke? 

 

Tí čo ma poznajú, vedia, treba sa ich opýtať...

 

Čo plánuješ po show Tvoja tvár znie povedome? Chystáš album alebo máš iné projekty?

 

Určite! Chystáme koncerty s oboma kapelami. To znamená Lukáš Adamec Band a Horská Chata, s ktorou aktuále mixujeme náš nový album. Takže platňa bude určite čoskoro hotová a môžete sa tešit aj na nové single a videoklipy. Okrem toho je tu ešte divadlo. V Tower Stage hrám v muzikáloch Jesus Christ Superstar a Atlantída a cez leto začíname skúšať muzikál IAGO na Novej scéne. Takže práce mám dosť!

 

Si úspešný spevák aj športovec, málokto sa týmto môže pochváliť. Si dosť vyťažený, ako sa to dá sklbiť?

 

Profesionálne nešportujem už niekoľko rokov, ale športu mám v živote naozaj dosť, nakoľko ho potrebujem. A ako sa to dá skĺbiť? Úplne v pohode!

 

Kde sa cítiš lepšie, na javisku alebo v bazéne?

 

Jednoznačne na javisku...

 

Tvoja hudobná inšpirácia?

 

Je ich už toľko, že ani neviem kde by som začal. Milujem totiž veľmi veľa hudobných štýlov a v každom z nich sú

fenomenálni umelci, ktorí mi dávajú nádej, že ľudstvo nie je úplne stratené...

 

A kto ťa inšpiruje zo slovenských interpretov?

 

Veľa muzikantov a kapiel uznávam a veľa z nich ma v mladosti ovplyvnilo. IMT Smile, Peter Lipa, Jaro Filip, Jana Kirschner, Karol Duchoň , Polemic, Horkýže Slýže... Ako vidíte, môj záber je fakt široký. Ale nepovedal by som, že by ma v týchto časoch niekto z nich inšpiroval. Skôr som si od nich požičial v minulosti lásku k hudbe. 

 

Nechýba ti humor ani nadhľad, srší z teba zdravé sebavedomie a optimizmus. Si taký odjakživa alebo si to buduješ životnými skúsenosťami?

 

Myslím, že som bol taký stále. Mám rád, keď sa okolo mňa hýbu veci a milujem srandu, úsmev a blbosti rôzneho charakteru. Dalo by sa povedať, že z toho žijem. Životné skúsenosti ma skôr učia byť opatrným a trošku aj paranoidným. Ale kašlem na to, nie je na to čas...!

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies