Rozhovor s Adamom Jančinom: Kto by nechcel byť superhrdinom?

NETKY.SK • 31 December 2016, 19:21 • 2 min
Rozhovor s Adamom Jančinom: Kto by nechcel byť superhrdinom?

BRATISLAVA Adam Jančina zo seriálu Za sklom má sľubne rozbehnutú kariéru, dokonca aj vysnívanú partnerku. Vo voľnom čase sa venuje Le Parkouru, prekonávaniu prekážok voľným štýlom v akomkoľvek teréne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Le Parkour je u nás pomerne neznámy druh športu, čím ťa to oslovilo?

 

Je to najmä o slobode. O zdolávaní prekážok, posúvaní hraníc, vzoprení sa vlastnému strachu po fyzickej stránke, ktorá ale silno zasahuje aj do tej psychickej. Je to vlastne taký útek. Zaťaží  telo a zrelaxuje hlavu. Únik z každodennej rutiny do sveta, kde si určuješ hranice sám. Ja mám napríklad obrovský strach z výšok, ktorý sa snažím prekonávať. Toto je jeden z účinných spôsobov. Ale pôvodne som to chcel skúsiť iba preto, lebo to dobre vyzerá a mňa vždy bavilo loziť po stromoch, či skákať na preliezkach. (smiech)

 

Le Parkour nie je považovaný za extrémny šport, napriek tomu je celkom riskantný. Máš rád adrenalín?

 

Naozaj nie je považovaný za extrémny šport? Keď stojím v autobuse, tak na tej veľkej obrazovke vždy púšťajú extrémnych športovcov, motorkárov, pretekárov, bikerov a vždy tam vidím aj nejakého skákajúceho parkouristu. Niektorí blázni skáču po budovách v šialených výškach alebo lozia po žeriavoch na stavbách. Z toho mám strach už len keď to vidím vo videu. Mám rád adrenalín, hlavne keď mnou lomcuje nejaká negatívna emócia. Vtedy ma to upokojuje ako aj väčšinu ľudí.

 

 

Kde praktizuješ? Môžeme ťa vidieť ako skáčeš po strechách?

 

Najviac som behával po Dlhých dieloch. Tie ležia krásne na kopci, tak je to tam jednoduchšie. Aj v hale som bol párkrát. Ale ja sa tomu venujem len sezónne. Keď je vonku chladno, tak sa mi veľmi nechce. (smiech)

 

Ako herec si zrejme musíš dávať pozor na svoje telo, mal si už nejaký vážny úraz?

 

Áno, musím si dávať pozor a preto sa snažím mať stále nejakú pohybovú aktivitu. Vážny úraz som našťastie nemal. Najhoršie bolo podvrtnuté rameno a vykĺbený palec na ruke. Všetko sa mi stalo, keď som náhodou niekde zle padol, ale pri Parkoure som úraz zatiaľ nemal. Musím si zaklopať! Z Parkouru mám len modriny, svalovicu, oškretia a občas keď nevládzem s dychom, tak ma pychá v boku.

 

Tvoj voľný čas vypĺňa teda hlavne fyzická aktivita?

 

Voľného času mám bohužiaľ a zároveň aj našťastie málo, takže odpoveď znie áno. Ale prijal by som viac fyzickej aktivity. Chcel by som viac trénovať a športovať, rád by som sa vrátil aj k tancu, ktorý mi chýba.

 

img

 

V seriáli Za sklom si vraj závidel kolegom akčné scény. Prijal by si teda úlohu akčného hrdinu?

 

Jasné, že by som ju prijal! Kto by nechcel byť superhrdinom? A dobrý filmový strih ešte k tomu všetko oveľa viac zatraktívni!

 

Ako je to v súkromí? Radšej akcia než romantika?

 

V súkromí určite radšej romantika.

 

Čo by si odkázal svojim fanúšičkám? Priateľku máš?

 

Ja už mám fanúšičky? (smiech) Ak áno, tak sa z nich veľmi teším! Mám priateľku a môžem vám povedať, že je nádherná, láskavá, starostlivá a že som si ju doslova vysníval!

 

Čoskoro sa objavíš v novom seriáli Divoký zapadákov. Na akú postavičku sa môžeme tešiť v tvojom prevedení?

 

O novom seriály mám ešte zakázané rozprávať. Ale ako je známe, je to western, čiže budem buď cowboy alebo indián!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona