ROZHOVOR: Lajoš Klein: V UFC chcem získať novú zmluvu, zápasiť budem zrejme až na jar

NETKY.SK • 5 December 2021, 12:00 • 2 min
ROZHOVOR: Lajoš Klein: V UFC chcem získať novú zmluvu, zápasiť budem zrejme až na jar

TRNAVA – Ken Shamrock, Brock Lesnar, Randy Couture, Cain Velasquez či Junior dos Santos. Tieto legendárne mená spojili značnú časť svojich kariér s organizáciou UFC, ktorá je snom každého MMA zápasníka a je dlhodobo považovaná za najväčšieho hráča na trhu. Prvým Slovákom, ktorý sa dostal medzi svetovú elitu, je Ľudovít „Lajoš" Klein. Dvadsaťšesťročný bojovník má pred sebou posledný zápas v zmluve, ktorý rozhodne o jeho budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Rodák z Nových Zámkov ťahal ešte v máji fantastickú sériu a neprehral osem zápasov v rade. V septembri minulého roka vtrhol do UFC ako veľká voda, keď po necelých dvoch minútach knokautoval Shanea Younga a vyslúžil si pozornosť svetových médií. Kleinovi sa, bohužiaľ, v druhom zápase proti Michaelovi Trizianovi nepodarilo nadviazať na predchádzajúci úspech a prehral na body. Súper, ktorý si urobil meno v reality show The Ultimate Fighter a nikdy v kariére nebol knokautovaný, sa napokon ukázal ako priveľké sústo, hoci zvíťazil len tesne.

 

 

Ani tretí zápas s Nateom Landwehrom nevyšiel Kleinovi podľa predstáv, hoci do neho vstupoval ako mierny favorit. Američan sa však dobre pripravil a dával si pozor na nebezpečné kopy slovenského bojovníka. Úspešne sa mu darilo aj kúskovať tempo duelu, Klein sa často ocital na pletive, kde ho súper triafal nepríjemnými údermi kolenom. Zlom prišiel v 3. kole. Klein sa pokúšal vziať Landwehra pod seba, protivník však vynikajúco zareagoval a na zemi sa ocitol náš zástupca. Následne sa mu podarilo aplikovať škrtenie Anaconda choke a prinútil Kleina vzdať sa.

 

img

 

„Po prvom zápase to bolo niečo neskutočné, lenže potom prišiel druhý, ktorý mi nevyšiel a následne tretí, takže som na seba extrémne nahnevaný. V ďalšom zápase budem musieť ukázať, prečo som tam a že na to mám. Musím to dokázať hlavne sám sebe, ale aj vedeniu UFC, pretože tam chcú len kvalitných zápasníkov. Verím, že na to mám,“ prezradil v exkluzívnom rozhovore pre náš portál.

 

 

V UFC je každý zápas mimoriadne dôležitý a Klein má ešte jeden pokus na to, aby presvedčil vedenie, že si miesto medzi smotánkou zaslúži. Snaží sa teda nič neuponáhľať a poriadne sa pripraviť. „Momentálne trénujem s chalanmi v Spartakus Fight Gyme. Od nového roka by som naštartoval novú prípravu a zápas by sme chceli v marci alebo v apríli. Všetko by sme premysleli, nejaké veci, kde boli chyby, upravili, a pustili sa do toho. Pravdepodobne zmeníme to, že nevycestujem na žiadny zahraničný kemp. Chcem sa pripravovať doma, kde ma bude každý deň vidieť Attila (Végh - pozn.) a ďalší tréneri. Predtým to fungovalo, potom som išiel dvakrát do Ameriky a dvakrát mi to nevyšlo. Pevne verím, že príprava bude kvalitná aj doma, sú tu šikovní chalani, prípadne sa dovezú nejakí zahraničí sparingovia,“ uzavrel.

 

 

Klein hovoril aj o odlišnostiach medzi UFC a inými spoločnosťami. Rozhovor v plnej dĺžke nájdete vo videu v článku.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR Karol Ryšavý: V Oktagone ma čaká posledný zápas v zmluve, mojím cieľom je Bellator



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona