ROZHOVOR: Dvojnásobný šampión Oktagonu Buchinger pomýšľa na ďalší titul

NETKY.SK • 13 September 2021, 14:10 • 2 min
ROZHOVOR: Dvojnásobný šampión Oktagonu Buchinger pomýšľa na ďalší titul

BRATISLAVA – Zimný štadión Ondreja Nepelu sa stal 11. septembra dejiskom zápasu, ktorý sa zapíše do histórie. Legendárny Ivan Buchinger pokoril na turnaji Oktagon 27 vytrvalého Vojta Barboríka a získal titul v perovej váhe do 66 kg. Na pozápasovej tlačovej konferencii nám nový šampión prezradil, čo pre neho zisk titulu znamená, hovoril však aj o svojich plánoch.

slovakia

left justify in out

Rodák z Gabčíkova rozdával na tlačovke úsmevy na všetky strany a šíril okolo seba dobrú náladu. „Je to neuveriteľný pocit, nedá sa to opísať, veľmi sa teším. Človek to musí zažiť,“ nechal sa počuť bojovník, ktorému sa ako prvému v histórii organizácie podarilo získať dva opasky.

 

„Keď som začal pôsobiť v Oktagone, s promotérom Ondrom sme sa bavili o tom, že sa môžem stať prvým dvojnásobným šampiónom, čo sa teraz podarilo. S Attilom sme mali v hlave aj to, že by som bol trojnásobný šampión. Ak naberiem silu a trochu vyrastiem, možno by som zobral aj zápas v sedemdesiatsedmičke, je to však ešte ďaleko. Ľudia tam sú v porovnaní so mnou omnoho väčší, musel by som sa na to pripraviť,“ reagoval na našu otázku, či si brúsi zuby na ďalší opasok, ktorý momentálne drží David Kozma.

 

 

Pred sobotňajším duelom sa hovorilo predovšetkým o tom, že Barborík presiahol váhový limit o 400 gramov a prišiel o možnosť zabojovať o titul, ktorý mohol v prípade víťazstva získať len šampión v ľahkej váhe Buchinger. Ten na svojho súpera vybehol v 1. kole vo veľkom štýle a jeho galapredstavenie pokračovalo aj v tom druhom. Zdalo sa, že Barborík nebude mať šancu, no v 3. kole vstal z mŕtvych a zápas poriadne zdramatizoval. Keďže obaja bojovníci patria k absolútnej zemiarskej špičke, videli sme viacero taktických manévrov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani top zápasníci v UFC.

 

Boj do posledných sekúnd napokon dopadol lepšie pre Buchingera, ktorý mal v súboji s vytrvalým súperom jasnú prevahu. Po záverečnom 5. kole mu rozhodcovia udelili víťazstvo a na štadióne vypukli bujaré oslavy. O napínavom zápase sa okamžite začalo hovoriť ako o najlepšom meraní síl, aké sme mohli v Oktagone vidieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies