Rozhodnutie Ústavného súdu SR rešpektujeme

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 07:01 • 2 min
Rozhodnutie Ústavného súdu SR rešpektujeme

Rozhodnutie Ústavného súdu SR rešpektujeme

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) rešpektuje rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR, ktorý dnes pozastavil účinnosť ustanovení zákona o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky. Voľba generálneho prokurátora sa tak môže uskutočniť až po tom, čo ÚS rozhodne vo veci samej.
      Ako pre TASR uviedla osobná tajomníčka Sulíka Tatiana Tóthová, šéf parlamentu sa nebude vyjadrovať konkrétne, lebo ešte nemal možnosť preštudovať rozhodnutie súdu. Nie je teda jasné, či piatková (17.6.) schôdza NR SR, na ktorej sa mal generálny prokurátor voliť verejne, vôbec bude.
      Podľa hovorkyne ÚS Anny Pančurovej dnešný verdikt v praxi znamená, že rozhodnutie o pozastavení účinnosti sa stane právoplatným po jeho vyhlásení v Zbierke zákonov. "Právoplatnosťou rozhodnutia o pozastavení účinnosti sa neobnovuje platnosť predchádzajúcej právnej úpravy," povedala Pančurová. Voľba generálneho prokurátora by sa tak v piatok konať nemala.
      Návrh prvého námestníka generálneho prokurátora Slovenskej republiky Ladislava Tichého na začatie konania o súlade ustanovení novely zákona o rokovacom poriadku NR SR prijal ÚS na ďalšie konanie.
      Na ÚS sa obrátil aj Sulík, ktorý podal 7. júna návrh na odmietnutie podania Tichého. Ten podľa neho ako zastupujúci prokurátor nie je oprávnený podať návrh na ÚS a to z toho dôvodu, že nemá postavenie generálneho prokurátora, ani ústavného činiteľa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies