Rozhodnutie súdu v spore s univerzitou je pre Bočekovú zadosťučinenie

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:31 • 2 min
Rozhodnutie súdu v spore s univerzitou je pre Bočekovú zadosťučinenie

RUŽOMBEROK - Korupcia na Slovensku nie je až tak hlboko zakorenená, stále sa nájdu svetlé výnimky. Uviedla dnes bývalá kontrolórka Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku Marta Bočeková po rozhodnutí Okresného súdu v jej spore s univerzitou. Podľa jeho rozhodnutia je výpoveď bývalej kontrolórky KU neplatná.

slovakia

left justify in out

"Je to zadosťučinenie, že na Slovensku sa nájdu takí, ktorí sú ochotní zastať sa obyčajných ľudí. Do tohto boja som sa pustila hlavne vďaka mojim blízkym a nadácii Zastavme korupciu a som rada, že to takto dopadlo," vyjadrila radosť Bočeková. Nad svojím návratom na univerzitu bude uvažovať. KU rešpektuje rozhodnutie, ktoré prijal súd a v zmysle zákona bude postupovať ďalej. "Stále však platí naše stanovisko, že súčasné vedenie bolo v rámci šetrenia nútené prijať racionalizačné opatrenia. Z tohto dôvodu došlo k prepusteniu niekoľkých zamestnancov, neboli za tým žiadne bočné úmysly," povedal František Trstenský, prorektor a hovorca KU. Marta Bočeková ako kontrolórka KU v Ružomberku verejne prezentovala svoje názory, poukázala na pochybenie v hospodárení školy. Po nástupe nového rektora Jozefa Jaraba dostala výpoveď, pre ktorú univerzitu zažalovala s pomocou nadácie Zastavme korupciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies