Rozhodnutie o zatvorení závodu znížilo predaj áut GM v Južnej Kórei o pätinu

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 09:07 • 2 min
Rozhodnutie o zatvorení závodu znížilo predaj áut GM v Južnej Kórei o pätinu

SOUL - Americká automobilka General Motors (GM) predala minulý mesiac na juhokórejskom trhu zhruba o pätinu menej áut, čo je dôsledok jej rozhodnutia zatvoriť jeden zo štyroch závodov v krajine.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť v piatok oznámila, že jej juhokórejská divízia GM Korea predala vo februári 36.725 vozidiel. Medziročne to znamená pokles o 19 %. Klesol najmä predaj na domácom trhu, až o 48 %, pokles však zaznamenal aj vývoz, a to o 9 %.

 

Podľa jedného z predajcov áut GM predaj ovplyvnilo zhoršenie imidžu firmy po jej rozhodnutí zatvoriť jeden zo závodov. Navyše, zákazníci sa začali obávať zhoršenia služieb a mnohí tak dali prednosť vozidlám od iných firiem.

 

Po rozhodnutí zatvoriť jeden zo závodov automobilka General Motors oznámila, že rozhodne aj o osude zostávajúcich troch závodov v Južnej Kórei, kde sa jej divízii nedarí. Rozhodnutie by malo padnúť v najbližších týždňoch.

 

V porovnaní s domácimi automobilkami Hyundai a Kia kontroluje GM Korea len malý podiel na trhu. Ten predstavuje 7 %, zatiaľ čo kombinovaný podiel firiem Hyundai a Kia dosahuje 68 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies