Rozhodnutie o odvolaní košického ekoteroristu opäť odložili

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:12 • 2 min
Rozhodnutie o odvolaní košického ekoteroristu opäť odložili

KOŠICE - O odvolaní Košičana Ladislava K. voči rozsudku okresného súdu, ktorý ho ako teroristu poslal na 25 rokov do väzenia, dnes košický krajský súd opäť nerozhodol. Verejné zasadnutie súdu odročili na neurčito po žiadosti obhajkyne obžalovaného za účelom predloženia nového dôkazu, ktorým má byť nový znalecký posudok z odboru psychiatrie.

slovakia

left justify in out

"Senát dnes rozhodol aj o ponechaní obžalovaného vo väzbe s odôvodnením, že dôvody väzby, ktorými sú hrozba vysokého trestu a obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti, naďalej trvajú," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Ladislava K. (33), ktorý sa hlásil k extrémistickým ochrancom zvierat, 19. mája ako prvého v histórii Slovenska odsúdili za obzvlášť závažný zločin terorizmu. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Verejné zasadnutie súdu vo veci jeho odvolania prvýkrát odročili 8. augusta pre práceneschopnosť obhajkyne. 

Podľa rozsudku okresného súdu spáchal obžalovaný bombový útok pri košickej prevádzke rýchleho občerstvenia, ako aj ďalšie činy vrátane výroby výbušnín, nedovoleného ozbrojovania, vydierania či zastrašovania. K výbuchu podomácky vyrobenej bomby uloženej v odpadkovom koši došlo podvečer 28. decembra 2011 na košickej ulici Protifašistických bojovníkov. Zhodou šťastných okolností nikto nebol zranený, explózia spôsobila len materiálne škody. Podľa rozsudku sa Ladislav K. činov dopustil "v úmysle vážne zastrašiť obyvateľstvo a donútiť vládu štátu vykonať opatrenia obmedzujúce usmrcovanie zvierat". 

Súd po vypočutí znalcov z oblasti psychiatrie a psychológie neuznal argumenty obhajoby o duševnej chorobe Ladislava K. "Obhajobu budeme stavať na tom, že je duševne chorý," uviedla pre novinárov po rozsudku Okresného súdu Košice I. advokátka odsúdeného. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona