Rozhodnutie o brexite už pocítilo viacero britských firiem

NETKY.SK • 6 Február 2017, 15:19 • 2 min
Rozhodnutie o brexite už pocítilo viacero britských firiem

LONDÝN - Viacero britských firiem uviedlo, že rozhodnutie Britov opustiť Európsku úniu už do určitej miery pocítili, to však neznamená, že sa situácia v blízkej budúcnosti nemôže zmeniť k lepšiemu. Ukázal to dnes zverejnený prieskum spoločnosti pre prieskum trhu Ipsos MORI.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu 58 % veľkých britských firiem uviedlo, že od júna, keď Briti rozhodli o odchode z EÚ, pocítili isté negatívne dôsledky tohto kroku. Iba 31 % oslovených uviedlo, že toto rozhodnutie nemalo na nich žiadny vplyv.

 

"Nedá sa však hovoriť o tom, že by medzi britskými firmami zavládol úplný pesimizmus," povedal šéf Ipsos MORI Ben Page. "Okolo 32 % respondentov očakáva, že približne do piatich rokov by ich biznis mohol začať odchod z EÚ pociťovať pozitívne."

 

Zároveň dodal, že firmy sú pripravené prispôsobiť sa novej situácii. "Okolo 96 % predstaviteľov podnikov nepochybuje o tom, že ich firma sa dokáže adaptovať na zmenené podmienky, ktoré odchodom z EÚ nastanú," povedal Page. Najdôležitejšie však pre britské podniky je, aby sa Londýn s Bruselom dohodol na takých podmienkach, ktoré firmám zaručia prístup na jednotný trh EÚ aj po odchode a pozíciu jedného z významných obchodných partnerov Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona