Rozhodnutie Diega Costu reprezentovať Španielsko nahnevalo Scolariho

NETKY.SK • 30 Október 2013, 18:29 • 2 min
Rozhodnutie Diega Costu reprezentovať Španielsko nahnevalo Scolariho

MADRID - Útočník Atletica Madrid Diego Costa dal prednosť reprezentácii Španielska pred rodnou Brazíliou preto, že za svoje úspechy vďačí krajine z Pyrenejského polostrova. Aktuálne najlepší strelec tohto ročníka španielskej futbalovej ligy v utorok oficiálne písomnou formou potvrdil, že je k dispozícii koučovi "La Roja" Vicente del Bosquemu. To zároveň vyvolalo hnev trénera národného tímu Brazílie Luiza Felipeho Scolariho.

slovakia

left justify in out

"Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, ale všetko čo som vo svojom živote dosiahol, to všetko mi dala táto krajina (Španielsko)," povedal Costa pre oficiálny portál tímu úradujúcich majstrov Európy i sveta. "Cítim sa tu absolútne docenený za všetko, čo robím, za moju dennodennú prácu a cítim aj náklonnosť zo strany ľudí. Poctivo som sa nad týmto rozhodnutím zamýšľal a dúfam, že ľudia to budú rešpektovať a pochopia, že to neznamená odmietnutie Brazílie."

Krok 25-ročného Costu nahneval trénera "kanárikov" Scolariho, ktorý okamžite zrušil pozvánku pre hráča na novembrové prípravné duely proti Hondurasu a Chile. "Brazílsky futbalista, ktorý odmietne obliecť si dres brazílskeho národného tímu na majstrovstvách sveta v jeho vlastnej krajine, automaticky nie je v tíme vítaný. Otočil sa chrbtom k snu miliónov, k snu reprezentovať päťnásobných majstrov sveta na šampionáte v Brazílii," uviedol Scolari.

Dvadsaťpäťročný Costa vlastní dvojité španielsko-brazílske občianstvo a pozvánku do tímu Španielska by mohol dostať už čoskoro, na prípravný zápas s JAR (19. novembra v Johannesburgu).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies