Rozhodnutia o zvýšení dôchodkov dostanú dôchodcovia do konca januára

NETKY.SK • 11 Január 2015, 13:00 • 2 min
Rozhodnutia o zvýšení dôchodkov dostanú dôchodcovia do konca januára

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) od 2. januára 2015 začala vyplácať dôchodky po valorizácii, a to automaticky, bez žiadosti poberateľa dôchodku.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa v januárovom výplatnom termíne spolu so zvýšenou sumou dôchodku vyplatí aj doplatok patriaci za obdobie od 1. januára 2015 do posledného dňa pred výplatným termínom za mesiac január 2015. 
      

O vykonanom zvýšení dôchodkov zároveň poisťovňa zasiela písomné rozhodnutia, ktoré budú v priebehu mesiaca január 2015 postupne zaslané všetkým poberateľom dôchodkov.
      

Ak niektorí poberatelia dôchodkov zatiaľ nedostali rozhodnutie o zvýšenej sume dôchodku, ale uvedené rozhodnutie súrne potrebujú pre niektoré úrady alebo inštitúcie, napríklad úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo obecný úrad, môžu požiadať ústredie SP alebo príslušnú pobočku o vydanie potvrdenia o aktuálnej výške dôchodku a poisťovňa požiadavku vybaví prioritne.
      

TASR informoval Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona