Rozhodcu, ktorý mal rasisticky uraziť Hulka, zbavili viny

NETKY.SK • 6 Február 2015, 18:06 • 2 min
Rozhodcu, ktorý mal rasisticky uraziť Hulka, zbavili viny

MOSKVA - Etická komisia Ruskej futbalovej únie neobviní rozhodcu Alexeja Matjunina z rasizmu. Podnet na prešetrenie dal brazílsky útočník Zenitu Petrohrad Hulk, ktorý tvrdil, že bol terčom rasistických urážok v novembrovom zápase proti Mordovii Saransk.

slovakia

left justify in out

"Medzi hráčom a rozhodcom bola ostrá slovná výmena, ale nevieme čo si presne povedali. Nie je to jasné zo žiadneho záznamu," povedal šéf etickej komisie RFS Vladimir Lukin. Matjunin obvinenie odmietol a neboli tam žiadni svedkovia. Rozhodcovi predstavitelia etickej komisie zdôraznili, aby sa v budúcnosti vyhol podobným situáciám a rozhodoval v zmysle fair-play a Hulkovi pripomenuli, že sa má vyhýbať diskusiám s rozhodcami. 
     

Hulk bol v minulosti terčom rasistických prejavov. V októbri sa stal údajne terčom posmeškov zo strany ruských fanúšikov. Podľa denníka Sport Express sa počas zápasu 9. kola ruskej ligy Zenit - Spartak Moskva (0:0) viackrát ozývali smerom k hráčovi tmavej pleti zvuky pripomínajúce opicu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona