Rozhodcovia budú môcť využiť spomalené zábery

NETKY.SK • 22 Október 2010, 12:26 • 2 min
Rozhodcovia budú môcť využiť spomalené zábery

Rozhodcovia budú môcť využiť spomalené zábery

slovakia

left justify in out

img

Rada guvernérov zámorskej basketbalovej NBA vo štvrtok schválila niekoľko podstatných zmien v pravidlách používania spomalených záberov pri rozhodcovských verdiktoch.
      Arbitri už v blížiacej sa novej sezóne si budú môcť pozrieť v zázname ktorúkoľvek pasáž z posledných dvoch minút štvrtej štvrtiny a celé prípadné predĺženie, aby sa rozhodli, či sa lopta dotkla po strele obruče a či netreba pozmeniť časomer odrátavajúci limit do streľby (24 sekúnd). Takisto môžu siahnuť po videozáznamoch pri autoch, pri rozhodnutiach, že ktorý hráč má hádzať trestný hod po faule a tiež pri pravidle o voľnej ceste ku košu.
      Po prvý raz po pomoci spomalených záberov siahla NBA pred sezónou 2002/03, no slúžili iba na posúdenie striel a faulov v záverečných okamihoch štvrtín. V súčasnosti to však môže byť až jedenásť rozličných podnetov na preverenie videozáznamu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies