Rozhodca poškodil Slovan proti Dun. Strede, uvádza KR SFZ

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 17:07 • 2 min
Rozhodca poškodil Slovan proti Dun. Strede, uvádza KR SFZ

BRATISLAVA - Komisia rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) skonštatovala, že hlavný arbiter zápasu 22. kola najvyššej súťaže ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda (0:1) sa v nedeľu 15. marca dopustil závažných chýb, ktorými poškodil "belasých". Štefan Leško uprel domácim pokutový kop a vo dvoch situáciách mal navyše vylúčiť hráčov hostí.

slovakia

left justify in out

"V 45. min stretnutia mal rozhodca prerušiť hru a nariadiť priamy voľný kop v prospech domácich za bezohľadnú hru lakťom útočníka hostí č. 27 (Ákosa Szarku, pozn.) voči obrancovi domácich č. 19 (Kornelovi Salátovi, pozn.) vo vzdušnom súboji. Za tento priestupok mal rozhodca hráčovi hostí č. 27 udeliť žltú kartu. Z dôvodu, že tento hráč už bol v dovtedajšom priebehu napomenutý žltou kartou, mal ho po druhej ŽK vylúčiť z hry udelením červenej karty. V 80. min došlo k nedovolenej hre zo strany brankára hostí č. 30 (Martina Polačeka, pozn.) vo vlastnom pokutovom území. Brankár hostí nedbanlivým spôsobom podrazil rukami útočníka domácich č. 12 (Karola Mészárosa, pozn.). Rozhodca mal prerušiť hru a nariadiť pokutový kop v prospech domácich. Brankára mal navyše napomenúť žltou kartou za nešportové správanie - zmarenie sľubne sa rozvíjajúcej útočnej akcie. Z dôvodu, že brankár hostí už bol v dovtedajšom priebehu napomenutý ŽK, mal ho po druhej žltej karte vylúčiť z hry udelením červenej karty. 

 

Videozáznam preukázal, že rozhodca urobil v stretnutí dve závažné chyby v neprospech ŠK Slovan Bratislava, čo mu správne vytkol vo svojej správe aj pozorovateľ rozhodcov. Z tohto dôvodu KR SFZ prijala voči Štefanovi Leškovi opatrenia v zmysle interných zásad," uvádza sa v stanovisku komisie rozhodcov SFZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies