Rozhodca Gabas: Skončil som ako Rocky Balboa

NETKY.SK • 7 Február 2017, 16:37 • 2 min
Rozhodca Gabas: Skončil som ako Rocky Balboa

OTTAWA - Francúzsky tenisový rozhodca Arnaud Gabas je zvyknutý dávať si pozor na nešikovne nasmerovanú loptičku počas výmen, ale nebol v dostatočnom strehu, keď prišiel zásah od Kanaďana Denisa Shapovalova po ukončení fiftínu.

slovakia

left justify in out

"Skončil som s tvárou ako Rocky Balboa. Už som videl zábery z toho incidentu a sú dosť šokujúce. Niekedy ste nútení uhýbať sa loptičke uprostred hry, ale v tomto prípade som nemal šancu. Mám šťastie, že to nedopadlo horšie. Hráči v súčasnosti občas stvárajú bláznivé veci. Videl som, že Shapovalov je nahnevaný a niečo sa stane, ale nikdy by som si nepomyslel, že ma trafí," povedal pre Sky Sports arbiter, ktorého v rozhorčení nechtiac zasiahol loptičkou do ľavého oka domáci mladík po inkasovaní brejku na 3:6, 4:6, 1:2 počas nedeľňajšieho ottawského stretnutia s Britom Kylom Edmundom v rámci súboja predmetných krajín v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

 

Nasledovala okamžitá diskvalifikácia znamenajúca víťazstvo hostí 3:2 na body. Sedemnásťročný víťaz vlaňajšej wimbledonskej dvojhry juniorov Shapovalov dostal pokutu 7000 USD od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

"Prijal som jeho ospravedlnenie, zjavne bol v šoku z toho, čo sa stalo. Momentálne sa zdá, že budem v poriadku. Beriem tabletky proti bolesti a po návrate domov ešte zájdem na vyšetrenie k špecialistovi," skonštatoval Gabas. "Arnaud má riadny monokel, ale rohovka je v poriadku," referovala na twitteri manželka Charlotte. V rovnakom duchu bolo komuniké ITF.

"Na raňajkách mal slnečné okuliare, ale bol vo vľúdnej nálade. Našťastie to vyzerá tak, že poškodenia sú len kozmetické," napísal Russell Fuller z BBC a pripomenul, že maximálna možná sankcia bola 12 000 USD.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies