VIDEO Rozhodca čelí disciplinárnemu trestu kvôli správnemu verdiktu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 18:30 • 2 min
VIDEO Rozhodca čelí disciplinárnemu trestu kvôli správnemu verdiktu

BUENOS AIRES – Jeden z najlepších rozhodcov v Argentíne čelí disciplinárnemu trestu kvôli použitiu videotechniky, pomocou ktorej dospel k správnemu rozhodnutiu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný rozhodca Germán Delfino, ktorý je považovaný za jedného z najlepších v Južnej Amerike, odpískal penaltu v prospech domáceho Vélezu Sarsfield počas víkendového zápasu proti Arsenalu. Následne po druhej žltej karte vylúčil hráča hostí Daniela Valenciu kvôli hre rukou v šestnástke.

V tej chvíli vyzeralo všetko v poriadku, avšak opakovaný televízny záznam celej situácie ukázal, že loptu zahral rukou domáci útočník Mariano Pavone. Záznam bol ešte niekoľkokrát zopakovaný, ale to už celú situáciu sledoval na monitore pri ihrisku aj čiarový rozhodca Iván Núñez, ktorý následne o všetkom informoval hlavného arbitra.

 


Ten sa rozhodol, že zmení svoje pôvodné rozhodnutie, zrušil penaltu, zavolal späť do hry aj vylúčeného Valenciu a žltú kartu udelil domácemu Pavonemu.

Podľa pravidiel FIFA však v argentínskom futbale nie je povolené používanie videotechniky a toto rozhodnutie spôsobilo na trávniku obrovskú diskusiu a nesúhlas zo strany domáceho tímu. Tréner Vélezu Miguel Angel Russo zúrivo pribehol na ihrisko a vášnivo s ním diskutoval. Napriek správnemu rozhodnutiu však teraz rozhodca bude čeliť disciplinárnemu trestu kvôli porušeniu pravidel.

 

Myslíte si, že rozhodca konal správne, keď vďaka televíznemu záznamu opravil svoje rozhodnutie, alebo by mal byť potrestaný za porušenie pravidiel?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies