Rozhnevaný dav na Madagaskare zlynčoval dvoch Európanov

NETKY.SK • 3 Október 2013, 17:18 • 2 min
Rozhnevaný dav na Madagaskare zlynčoval dvoch Európanov

PARÍŽ - Rozhnevaný dav dnes zlynčoval dvoch Európanov na turistickom ostrove Madagaskar pri juhovýchodnom pobreží Afriky, pretože ich podozrieval z obchodovania s ľudskými orgánmi. Informovalo o tom francúzske ministerstvo vnútra, na ktoré sa odvolávala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Európanov začali prenasledovať po tom, čo miestni obyvatelia našli pozostatky dieťaťa bez vnútorných orgánov, oznámil predstaviteľ francúzskeho rezortu vnútra. Dav podozrivých chytil, obesil a ich telá spálil na pláži na madagaskarskom ostrove Nosy Be.

Hovorca francúzskeho ministerstva zahraničných vecí Philippe Lalliot odmietol uviesť podrobnosti o okolnostiach smrti dvoch ľudí, ale potvrdil, že jedným z usmrtených bol Francúz. "Spoliehame sa na madagaskarské úrady, že objasnia presné okolnosti tohto zločinu. Zároveň sme ich požiadali, aby podnikli opatrenia na zvýšenie bezpečnosti našich štátnych príslušníkov na ich území - vzhľadom na to, že Nosy Be je obľúbenou turistickou destináciou," uviedol Lalliot.

Nosy Be je ostrov v Indickom oceáne pri severozápadnom cípe Madagaskaru. Je povestný tyrkysovými vodami a plážami s bielym pieskom. Patrí k najvychytenejším turistickým strediskám Madagaskaru. Francúzski občania boli varovaní, aby boli naďalej ostražití. Úrady dočasne zatvorili tamojšiu francúzsku školu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona