Rozhnevaní Pakistanci chceli upáliť muža podozrivého z rúhania. Musela zasahovať polícia

NETKY.SK • 29 November 2021, 13:47 • 2 min
Rozhnevaní Pakistanci chceli upáliť muža podozrivého z rúhania. Musela zasahovať polícia

ISLAMABAD - Viac než dve desiatky ľudí zatkla polícia na severozápade Pakistanu za to, že podpálili policajnú stanicu.

slovakia

left justify in out

K potýčkam došlo v súvislosti s údajným uväznením muža za rúhanie. Informovala o tom agentúra DPA. Stovky rozzúrených demonštrantov sa dostali do potýčok s políciou v provincii Chajbar Paštúnchvá v nedeľu neskoro večer miestneho času po tom, čo odmietli vydať polícii muža, ktorý údajne znesvätil korán.

 

"Zatkli sme viac než dve desiatky podozrivých z podpálenia policajnej stanice a oficiálnych záznamov, ako aj z útoku na policajtov," uviedli pre DPA miestne policajné zdroje.

 

Dav chcel podozrivého muža "zaživa upáliť". Polícia ho následne previezla na bezpečné miesto. Život v oblasti sa vrátil do normálnu po tom, čo miestne úrady nasadili poriadkovú políciu a zorganizovali razie proti demonštrantom, ktorí sa po potýčkach ukrývali.

 

 

Rúhanie je v Pakistane citlivou otázkou a tí, ktorí takýmto obvineniam čelia, sa môžu stať terčmi extrémistických moslimských skupín. V niektorých prípadoch boli takíto podozriví zastrelení, zaživa upálení alebo ubití na smrť.

 

Najhorším incidentom bola vražda mentálne postihnutého pakistansko-amerického občana, ktorý bol minulý rok zastrelený v súdnej sieni počas procesu na základe kontroverzných pakistanských zákonov o rúhaní.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí vtedy prípad odsúdilo a vyzvalo Pakistan, aby tieto zákony zrušil s cieľom zabrániť zločinom vyvolaným náboženskou nenávisťou.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies