Rozdiely v príjmoch Nemcov a cudzincov v Nemecku sa zvyšujú

NETKY.SK • 18 December 2016, 15:55 • 2 min
Rozdiely v príjmoch Nemcov a cudzincov v Nemecku sa zvyšujú

BERLÍN - Nemci, ktorí pracovali vlani na plný úväzok, dosiahli priemerný hrubý mesačný plat 3141 eur. Cudzinci v krajine ho mali 2467 eur. Politická strana Linke (Ľavica) hovorí o "výbušnine v spoločnosti".

slovakia

left justify in out

Nožnice medzi príjmami nemeckých a zahraničných zamestnancov sa ďalej roztvárajú. Vlani zarábali cudzinci v Nemecku mesačne v porovnaní s domácimi zamestnancami o 21,5 % menej.

 

Nemecký denník Rheinische Post sa odvolal na odpoveď spolkovej vlády na dopyt parlamentnej frakcie Ľavice v Spolkovom sneme.

 

Stredný príjem, nazývaný aj medián, je príjmom, ktorý je presne v strede medzi najvyšším a najnižším príjmom zamestnancov v Nemecku.

 

Spolková vláda v odpovedi na dopyt uviedla, že rozdiel medzi príjmami Nemcov a cudzincov bol v roku 2000 len 8,3 %. Príjem Nemcov v rokoch 2000 až 2015 vzrástol o 32 %, cudzincov o 13 %.

 

Až 28,4 žien pracujúcich na plný úväzok dostáva minimálnu mzdu, medzi mužmi ich je iba 16,1 %. V minulom roku bola minimálna mzda stanovená na 2056 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies