Rozdiel medzi zástancami a odporcami EÚ je v Británii stále tesný

NETKY.SK • 28 September 2015, 13:35 • 2 min
Rozdiel medzi zástancami a odporcami EÚ je v Británii stále tesný

LONDÝN - Rozdiel medzi Britmi, ktorí chcú zostať v Európskej únii, a tými, čo chcú odísť, je stále tesný. Ukazujú to dnes zverejnené výsledky dvoch prieskumov verejnej mienky. Referendum o členstve v EÚ sa má v Británii konať koncom roka 2017, pripomenula tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Premiér David Cameron prisľúbil, že ešte pred referendom bude znovu rokovať o vzťahoch Británie s EÚ. Vyhlásil, že chce udržať Britániu v únii, tá by však mala byť zreformovaná. Nevylúčil pritom žiadnu možnosť, ak nedosiahne zmeny, aké si želá.

 

Podľa prieskumu verejnej mienky inštitútu YouGov medzi 2781 dospelými, ktorý sa uskutočnil 17.-22. septembra, by chcelo z EÚ odísť 41 percent opýtaných, pričom 38 percent je za zotrvanie v únii a 17 percent ešte nie je rozhodnutých.

 

V inom prieskume agentúry Survation medzi 1008 dospelými, ktorý sa uskutočnil 21.-22. septembra, mierne vedie tábor zástancov únie - 43 percent respondentov sa vyslovilo za zotrvanie v nej a 40 percent podporuje odchod. Nerozhodnutých bolo aj v tomto prieskume 17 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies