Rozčarovaní belgickí novinári po zápase v Trnave: Domáci hrali poriadne tvrdo, ale atmosféra bola skvelá

NETKY.SK • 21 September 2018, 10:03 • 2 min
Rozčarovaní belgickí novinári po zápase v Trnave: Domáci hrali poriadne tvrdo, ale atmosféra bola skvelá

TRNAVA - Výsledok včerajšieho zápasu v Trnave silno zarezonoval nielen na Slovensku, ale aj vo futbalovej Európe. Duel proti najúspešnejšiemu klubu v belgickej histórii RSC Anderlecht Brusel sa skončil rovnako ako pred 46-timi rokmi, víťazstvom Spartaka 1:0. Keď sme sa pred začiatkom zápasu pozdravili s belgickými novinármi a prehodili pár slov, bolo zrejme, že o favoritovi zápasu nemajú pochýb. Na konci duelu sa však Belgičanom komunikovať už veľmi nechcelo, vraj sú veľmi frustrovaní a takýto výsledok nečakali.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zatiaľ, čo zástupcovia slovenkých médií po zápase a niekoľkominútovej ďakovačke v mix zóne spovedali vysmiatych domácich futbalistov, v tichosti vedľa nás stál malý štáb z Belgicka. Hráčom RSC sa do rozhovorov veľmi nechcelo. Keď sme sa novinárov spýtali ako reagovali hráči na ich otázky odpoveď znela rovnako, "vraj to nečakali", a že "Trnavčania hrali tvrdo a poriadne našich dokopali"... Aspoň, že pochválili atmosféru, vraj bola "very nice", tvrdili zhodne Belgičania. Pozápasové titulky v belgických médiách sa niesli v podobnom duchu, tréner fialiek dokonca hovorí o veľkej blamáži. 

 

img

 

Sporza (Belg.): "Anderlecht nebol schopný vyhrať ani štvrtý zápas po sebe. Proti skromnému Spartaku Trnava sa ukázali bolestivé miesta fialovo-bielych. Jediný gól padol po štandardnej situácii po rohovom kope súpera. Zdá sa, že v tomto sme naozaj veľmi zraniteľní, vyhlásil tréner Hein Vanhaezebrouck."

De Standard (Belg.): "Blamáž pre Anderlecht! Bezduchí fialovo-bieli stratili hneď úvodný zápas Európskej ligy na Slovensku.Domáci strelili gól, ktorý zostal bez odpovede. Anderlecht sa hompáľa na lane. Proti Trnave tam nebola žiadna myšlienka, žiadna snaha a ani žiadna šanca. A v nedeľu čaká toto mužstvo domáca klasika proti Standardu. Alarm!

 

img


Het Laatste Nieuws (Belg.): "Slabý štart v Európe! Loď Anderlechtu narazila v Trnave a búrka pokračuje. Silný súper rozhodol 10 minút pred koncom z rohového kopu a stačilo mu to na víťazstvo."

Nieuwsblad (Belg.): "Čelím najzložitejšiemu problému v mojej kariére, povedal po blamáži v Trnave Hein Vanhaezebrouck. Tréner Anderlechtu si uvedomuje vážnosť situácie a bolestivosť prehry v Trnave. Čo najmä musí vyriešiť, je strelec, ktorý chýba."

 

img

Idnes.cz (ČR): "Trnava zdolala Anderlecht! Oravec zabezpečil cenné víťazstvo v 79. min hlavičkou. V domácom tíme nastúpil aj stredopoliar Rada a slovenský útočník Bakoš, ktorý hosťuje z Plzne. Ďalší český stredopoliar Kulhánek, ktorého Trnave požičala Sparta, naskočil do hry v 52. min."

isport.blesk.cz (ČR): "Trnava školila Anderlecht a má prvé 3 body."

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies