Rozbúrené more ohrozuje časti juhozápadného Anglicka a Walesu

NETKY.SK • 4 Január 2014, 06:33 • 2 min
Rozbúrené more ohrozuje časti juhozápadného Anglicka a Walesu

LONDÝN - Juhozápad Británie dnes bičovali prudký vietor, dážď i obrovské vlny a úrady varovali ľudí, aby nechodili k rozbúrenému moru.

slovakia

left justify in out

Britská Agentúra pre životné prostredie (EA) vyhlásila najvyšší stupeň varovania pred záplavami na siedmich miestach juhozápadného a stredného Anglicka a Walesu. Desiatky ďalších oblastí varovala pred nižším rizikom povodní. Záplavy najväčšmi postihli Cornwall a Devon, ale boli "menšie, ako sa očakávalo".

Skutočné nebezpečenstvo podľa úradov hrozí ľuďom, ktorí sa chodia pozerať na obrovské vlny, lebo nevedia, aké nebezpečné môže more byť. "Hovoríme im, prosím, prosím nechoďte k vode," citovala úrady agentúra DPA. 

Metropola Belfast sa vážnym záplavám vyhla, hoci postihli časti Severného Írska. Silné búrky narušili cestnú a železničnú dopravu v krajine, vrátane železničného spojenia medzi Londýnom a letiskom Gatwick. 

Celá Británia čelí "mimoriadnemu počasiu," vyhlásil minister životného prostredia Owen Paterson, ktorý predsedal zasadnutiu vládneho krízového výboru Cobra pre záplavy.

Búrky v uplynulých týždňoch pripravili o elektrinu státisíce britských domácností a zaplavili viaceré z nich. Zahynuli najmenej dvaja ľudia, ktorých zmietli vlny do mora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona