Rozbúrené more a vysoké vlny si v Británii cez víkend vyžiadali šesť obetí

NETKY.SK • 22 August 2016, 07:30 • 2 min
Rozbúrené more a vysoké vlny si v Británii cez víkend vyžiadali šesť obetí

LONDÝN - Šesť ľudí prišlo cez víkend o život na viacerých miestach pobrežia Británie, ktoré v búrlivom počasí zasiahli mohutné vlny. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzi mŕtvymi pri niekoľkých incidentoch sú traja muži, dve ženy a jedno dieťa.

 

Na pláži v škótskom Aberdeene sa v sobotu dostali do ťažkostí 37-ročná Julie Walkerová a jej šesťročný syn Lucas. Jeho 13-ročný brat Samuel podľa polície skočil do vody v márnej snahe zachrániť matku a brata a teraz sa zotavuje v nemocnici.

 

img

 

Pri ďalšom incidente strhli vysoké vlny zo skaly na pláži Fistral Beach v Cornwalle manželov a ich dvojročnú dcéru. Všetkých troch z mora zachránili, otec však neskôr zomrel v nemocnici a jeho dcéra je hospitalizovaná vo vážnom stave.

 

img

 

Na pobreží Essexu na východe Anglicka zahynul windsurfista rovnako po prevoze do nemocnice. V juhoanglickom grófstve Dorset už záchranári nedokázali pomôcť mužovi v rozbúrenom mori a pri ostrove Jersey v Lamanšskom prielive neskôr zachraňovali ženu, ktorá tiež zomrela v nemocnici, vyplýva z informácií stanice BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona