Rovinj získalo titul najlepšia prímorská destinácia krajiny

NETKY.SK • 18 Október 2014, 14:17 • 2 min
Rovinj získalo titul najlepšia prímorská destinácia krajiny

OPATIJA - Jadranské mesto Rovinj na Istrii získalo tento rok titul najlepšia veľká prímorská destinácia v Chorvátsku, mesto Varaždin titul najlepšia vnútrozemská destinácia a chorvátsky tenista Marin Čilič cenu za medzinárodnú propagáciu krajiny.

slovakia

left justify in out

Ocenenia slávnostne prevzali v piatok v Opatiji, informovala dnes chorvátska tlačová agentúra Hina.
      

Udelené tituly sa tradične udeľujú v závere turistickej sezóny, po jej zhodnotení na Dňoch chorvátskeho cestovného ruchu, ktoré organizujú Chorvátske turistické združenie, ministerstvo cestovného ruchu, dopravy a rozvoja a chorvátska obchodná komora. 
      

Letovisko Zaton ocenili za najlepšiu pláž a najlepší kemp, Punat Marina si odniesla titul najlepšie veľké prístavisko a Sutomiščica  najlepšie malé prístavisko.  
      

Najlepšia prírodná pláž sa nachádza v zálive Srebrena na ostrove Vis a najlepšia mestská pláž je rodinná pláž Sunčana Uvana na ostrove  Lošinj. Za najlepšie plážové letovisko roka vyhlásili Zaton.
      

Ocenenie za prácu v cestovnom ruchu prevzali aj jednotlivci. Predstaviteľom mesta Rovinj ho odovzdal chorvátsky premiér Zoran Milanovič, ktorý pri tejto príležitosti povedal, že pred 10 až 15 rokmi nik nebral cestovný ruch vážne, zatiaľ čo v súčasnosti je evidentné, že je na ňom Chorvátsko závislé a že ponúka krajine veľké rozvojové možnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies