Rousimar Palhares, človek ktorý je nebezpečný pre MMA

NETKY.SK • 6 August 2015, 11:49 • 2 min
Rousimar Palhares, človek ktorý je nebezpečný pre MMA

LAS VEGAS - Minulý víkend mal Palhares druhú obhajobu svojho titulu v organizácií WSOF. Vyzývateľ bol Jake Shields, bývalý top zápasník UFC a Strikeforce.

slovakia

left justify in out

Palharesovi sa zápas  podaril podľa predstáv, vyhral v treťom kole na páku na ruku. Nebolo by na tom nič zvláštne, no Palhares ani po odklepaní súpera nepovolil a páku ťahal ďalej. Povieme si, že sa to raz začas stane, nepocítil klepanie, ide sa ďalej. No Palharesovi sa to už nestalo prvý krát. Kvôli podobným "neskorým" reakciám ho vyhodili z UFC, a aj z Brazilian Top Teamu kde predtým trénoval. Po ďalšom zranenom zápasníkovi, v ňom začali pochybovať už aj tí čo si mysleli, že išlo o nešťastné náhody.

 

Palhares je sám o sebe veľkou záhadou. Ťažko povedať čo sa mu deje v hlave, keď po odklepaní nepúšťa súperov. Veľa fanúšikov to pripisuje ťažkému detstvu ktoré mal. Vyrastal v extrémne chudobnej rodine, ktorá mala desať detí. Boli tak chudobný, že veľa krát museli zjesť jedlo ktoré bolo nachystané zvieratám. Rodina prenajímala svoje deti na plantáže, aby si  zarobili na živobytie. Rodina bola po kope iba cez víkend.

 

Rousimar Palhares sa stal zápasníkom ktorého sa konkurencia obáva, a chce s ním zápasiť čoraz menej zápasníkov. A to nielen preto lebo ich môže poraziť, ale aj preto, že im môže spôsobiť nepríjemné zranenia, ktoré ich na dlhý čas môžu vyradiť z hry. Tak ako sa stalo  aj teraz, podľa lekárskej správy bude Jake Shield, mimo približne do februára 2016.

 

Ešte dávnejšie sa Palhares vyjadril k podobnej situácií: "Už dávno bojujem s podobnou kritikou, ale nerozumiem prečo ma chcú takto ponižovať. Keď vstúpim do ringu snažím sa byť taký dobrý ako sa len dá. Nepúšťam techniky, keď môžem ukončiť súpera. Sú zápasníci, ktorí ešte dvakrát-trikrát udrú svojho súpera keď sú už na zemi. Alebo si pozrite Roundu Rousey, ako dlho drží páku na ruku. Nemyslím si, že by robila zle to čo robí. V tomto športe neprežiješ ak nedržíš techniku dostatočne dlho. Myslím si, že som robil iba to čo som potreboval pre víťazstvo. Nespravil som nič zlé. Chcú ma len ponížiť preto lebo ukončujem svojich súperov, alebo možno z nijakého iného dôvodu, neviem."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies