Rotný vojak jazdil pod vplyvom alkoholu, trest z pokutou ho neminie

NETKY.SK • 1 December 2016, 16:22 • 2 min
Rotný vojak  jazdil pod vplyvom alkoholu, trest z pokutou ho neminie

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest päťsto eur a dvojročný zákaz šoférovania za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil dnes samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 39-ročného profesionálneho vojaka rotného Bronislava Bobora z tohto mesta. Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený príslušník Vojenského útvaru v Sliači.

slovakia

left justify in out

Vojak 7. augusta tohto roku jazdil autom Volkswagen Passat po Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici. Hliadka Okresného dopravného inšpektorátu pri kontrole zistila, že pred deviatou ráno Bobor bol pod vplyvom alkoholu. Pri dychovej skúške mu namerali viac ako 1,5 promile alkoholu. Bobor tým spáchal trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 

Rotný svoj čin oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Ak by Bobor peňažný trest nezaplatil, šiel by na dva mesiace do väzenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies