Rostam Batmanglij opustil kapelu Vampire Weekend

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:49 • 2 min
Rostam Batmanglij opustil kapelu Vampire Weekend

BRATISLAVA - Americký hudobník Rostam Batmanglij v utorok oznámil, že odchádza z rockovej kapely Vampire Weekend.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný rodák z Washingtonu prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter uviedol, že aj naďalej bude spolupracovať s frontmanom skupiny Ezrom Koenigom, avšak ako skladateľ a producent potrebuje pôsobiť sám za seba.


K Batmanglijovmu odchodu sa vyjadril aj spomínaný Koenig, ktorý tiež prezradil pracovný názov nového albumu Vampire Weekend. "Som nadšený z nášho pripravovaného štvrtého albumu a taktiež sa teším, keď si vypočujem čokoľvek, na čom sa Rostam podieľal. Momentálne sa celý náš svet točí okolo nového albumu. V štúdiu bude veľa známych tvárí, ale tiež niekoľko nových. Pracovný názov albumu je Mitsubishi Macchiato," uviedol Koenig.


Kapela Vampire Weekend vznikla v roku 2006 v New Yorku, pričom od jej počiatku v nej okrem Koeniga pôsobia aj Chris Baio (basgitara) a Chris Tomson (bicie). Batmanglij bol taktiež zakladajúcim členom. Debutovali v roku 2008 eponymným albumom, po ktorom nasledovali štúdiovky Contra (2010) a Modern Vampires Of The City (2013). S oboma menovanými sa im podarilo dobyť americký rebríček Billboard 200, pričom za Modern Vampires Of The City získali aj cenu Grammy.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies