Rossoneri ukázali recept na Barcelonu, Antonini ustrážil aj Messiho

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 09:27 • 2 min
Rossoneri ukázali recept na Barcelonu, Antonini ustrážil aj Messiho

Rossoneri ukázali recept na Barcelonu, Antonini ustrážil aj Messiho - Futbal Futbalisti milánskeho AC v úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrom 2011/2012 ukázali, ako je možné do väčšej miery eliminovať aj herný systém momentálne najlepšieho tímu plan

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti milánskeho AC v úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrom 2011/2012 ukázali, ako je možné do väčšej miery eliminovať aj herný systém momentálne najlepšieho tímu planéty. Prestížny súboj na San Sire s FC Barcelonou sa skončil 0:0 a tak sa o postupe bude rozhodovať o týždeň na Nou Campe.
      "Rossoneri" vytiahli na katalánskeho giganta dôraz v osobných súbojoch s dôsledným dostupovaním, takže hostia napriek častejšiemu držaniu lopty si nedokázali vypracovať tradičný tlak. Ak sa k tomu prirátajú obranné zákroky na hranici faulu a dôsledné sledovanie súpera až do úplného záveru akcie, tak bezgólová remíza napriek gólovým šanciam na oboch stranách ani príliš neprekvapuje. "Pristupovali sme k zápasu z dvoch hľadísk, defenzívneho a ofenzívneho," reagoval po stretnutí tréner Milána Massimiliano Allegri. "Lepší futbal sme hrali po zmene strán, ale v prvom polčase sme mali niekoľko čistých príležitostí. Konečný výsledok je však spravodlivý, teraz môžme urobiť postupový krok v Barcelone. Ťažko však hodnotiť naše šance pred odvetou."
      Na čistom konte domácich má značný podiel aj ľavý obranca Luca Antonini, ktorý sa najčastejšie dostával do kontaktu s hviezdnym Lionelom Messim. Milánčania, hoci sa sústredili na pružné bránenie, mali v prvom polčase na kopačkách dva-tri góly. Na druhej strane inkasovať mohli v 35. minúte, keď sa na bránu rútil Alexis Sanchez, ale Antonini jeho gólový pokus v rozhodujúcom momente zblokoval ešte pred brankárom Christianom Abbiatim.
      "Som šťastný a hrdý na to, ako som hral ja aj celé mužstvo," poznamenal 29-ročný Antonini, ktorý k zatiahnutej brzde pred Čiľanom Sanchezom dodal: "Všimol som si Sancheza ako sa začína rozbiehať a našťastie som ho stihol ešte zachytiť. On je veľmi rýchly, ale podarilo sa mi to. Po tom úspešnom zákroku som oslavoval, ako keby som dal gól, pretože to bola dôležitá akcia a možno kľúčový moment celého zápasu." Výkon Antoniniho nezabudol vyzdvihnúť ani tréner Allegri: "Chcel by som pogratulovať mojim chlapcom za ich výkon. Tŕpli sme viac v prvom polčase ako v druhom, Luca Antonini výnimočne pokryl Lionela Messiho. Napriek ťažkým momentom sme sa odovzdali pre tím a teraz môžme myslieť na odvetu. Remíza alebo výhra nás posunú ďalej."
      Ešte v prvej štyridsaťpäťminútovke mohol otvoriť gólový účet domáci Robinho, ale z uhla mieril nad a renomovaný švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič prehral zasa súboj jeden na jedného z gólmanom Victorom Valdesom. "Bol to náročný duel, ale dokázali sme vždy včas zúžiť súperovi manévrovací priestor a zastaviť jeho rýchle kontry. Žiaľ, nepodarilo sa nám premeniť šance. Bol to zvláštny duel, pretože oba tímy mali šance, ale nikto neskóroval. Dobre sme sa pripravili na zápas, vedeli sme ako proti Barcelone hrať a podarilo sa nám to najlepšie ako sa dá. Po zmene strán sme pôsobili lepším dojmom, čím sme dokázali, že sme na tom dobre aj s našou fyzickou kondíciou. Teraz sa nám vrátia do zostavy niektorí uzdravení hráči, takže to môže byť už len lepšie z našej strany," poznamenal Antonini.
      V prípade, že Miláno v odvete na pôde obhajcu trofeje LM a úradujúceho španielskeho šampióna skóruje aspoň raz, o postupe už určite nerozhodnú jedenástkové rozstrely. Rossoneri sa v tejto sezóne stretli s Barcelonou už trikrát. Predtým v skupinovej fáze prehrali doma 2:3 a na Nou Campe remizovali 2:2. Takýto rezultát by ich teraz posunul ďalej. "Fakt, že Miláno sa teší z bezgólovej remízy, je pre nás vlastne nesmiernym ocenením. Nikdy sa nemôžete dohodnúť na remíze v prvom zápase, jediné čo nám chýba je gól dosiahnutý na ihrisku súpera. Zaslúžime si uznanie za to, že sme prišli do Milána hrať futbal. Veľké uznanie patrí mojim hráčom, ktorí vyslali na bránu súpera 17 striel," skonštatoval tréner Barcelony Josep Guardiola.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies