Rossi premrhal poslednú šancu na titul, tvrdí Lorenzo

NETKY.SK • 9 November 2015, 13:40 • 2 min
Rossi premrhal poslednú šancu na titul, tvrdí Lorenzo

VALENCIA - Podľa čerstvého trojnásobného majstra sveta v triede MotoGP v seriáli cestných motocyklov Jorgeho Lorenza mal jeho kolega z tímu Movistar Yamaha Valentino Rossi v tomto roku poslednú šancu na zisk titulu. Talian mal tri preteky pred koncom sezóny pred Lorenzom 18-bodový náskok, napokon zaostal za Španielom o päť. Rossi po nedeľňajšom záverečnom podujatí vo Valencii neskrýval svoje sklamanie a obvinil Marca Márqueza z Hondy, že pomáhal Lorenzovi.

slovakia

left justify in out

"Je zreteľné, že sú tu mladší jazdci, ktorí sú rýchlejší než Valentino. A štatistiky to potvrdzujú. Musí to byť frustrujúce nemať dostatočnú rýchlosť, ktorá by mu umožnila vyhrať viac pretekov. Neviem, čo bude v budúcnosti, ale pravdepodobne to bola jeho posledná šanca na titul," povedal Lorenzo pre španielske médiá. Legendárny Rossi je deväťnásobným majstrom sveta vo všetkých kubatúrach, z tej najvyššej má sedem primátov. Vo Valencii musel štartovať z posledného 26. miesta, pretože v malajzijskom Sepangu spôsobil Márquezov pád. "Všetky tieto kontroverznosti okolo toho by sa nestali, ak by bol Valentino rýchlejší ako Marc a ja. S väčšou rýchlosťou, konštantnými výkonmi a bez udalostí v Sepangu by prišiel do Valencie s jasným náskokom a titul by získal s ľahkosťou. To sa nestalo a on sám vie, že premrhal šancu získať desiaty titul. Nie je ľahké to akceptovať," dodal Lorenzo.


Španiel nepochybuje o tom, že si v tejto sezóne zaslúžil triumfovať. "Koniec koncov, víťazom je ten, kto nazbiera najviac bodov. Tak to funguje. Tiež sa musíte pozrieť na priebeh šampionátu, rýchlosť, štatistiky a tie ukazujú, že som si to zaslúžil a že môžeme držať hlavy vysoko a užívať si to, ako sa len dá," dodal nový šampión. Informoval portál motorsport.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona