Rossi: Musíme sa skoncentrovať, zakončiť skupinu so ziskom deviatich bodov

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 14:01 • 2 min
Rossi: Musíme sa skoncentrovať, zakončiť skupinu so ziskom deviatich bodov

LILLE / NICE - Poslednými tretími zápasmi v E-skupine sa v stredu neskoro večer uzavrie základná fáza tohtoročných futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Od 21.00 h nastúpia v Lille Taliansko proti Írsku a v Nice Švédsko proti Belgicku. Taliani ako jediní už majú istý postup do osemfinále z prvého miesta, na konte majú šesť bodov po víťazstvách nad Belgičanmi (2:0) a Švédmi (1:0) a stále ešte neinkasovali. S Írskom sa stretli na ME aj pred štyrmi rokmi a tešili sa z výhry 2:0 gólmi Antonia Cassana a Maria Balotelliho. Taliani z doterajších trinástich vzájomných zápasov osem vyhrali, v troch remizovali a dva prehrali - naposledy 7. júna 2011 v prípravnom dueli 0:2.


"Nie je to bezvýznamný súboj, je zlé takto o tom hovoriť. Je to veľmi dôležitý zápas vo všetkých aspektoch a aj preto ešte nemyslíme na to, s kým sa stretneme v osemfinále. Musíme sa skoncentrovať, chceme zakončiť skupinu so ziskom deviatich bodov. Nemáme síce svetové hviezdy Hazarda alebo Ibrahimoviča, ale iné charakteristiky, ktoré možno iné tímy nie. Bez zveličovania si myslím, že máme najlepšiu obranu na svete. Íri sú známi tým, že vedia podať tímový výkon a nechajú na ihrisku všetko. Ako vždy, pôjde o fyzicky náročný zápas," povedal pre oficiálny web UEFA taliansky defenzívny stredopoliar Daniele de Rossi.


Írsko v doterajšom priebehu E-skupiny získalo len jeden bod a aby malo šancu postúpiť do vyraďovacích bojov, potrebuje jednoznačne zvíťaziť. "Musíme podať výkon, do ktorého dáme všetku energiu. Nemôžeme dovoliť Talianom kontrolovať hru a dominovať. Budeme sa pokúšať získavať loptu čo najskôr a ak sa nám to bude dariť, môžeme pomýšľať na víťazstvo. Súper patrí do okruhu favoritov, svoje šance väčšinou využíva. V minulosti sme už zvládli niekoľko dobrých zápasov s Talianskom, takže verím, že môžeme niečo uhrať," uviedol írsky útočník Robbie Keane.


Druhý stredajší zápas E-skupiny medzi Švédskom a Belgickom by sa dal pokojne označiť za priamy o postup do osemfinále. Belgičania majú na konte tri body, Švédi jeden. Severania síce aj v prípade víťazstva nemusia oslavovať priamy postup, ale iba v prípade, že Íri deklasujú Talianov. Belgičanom stačí na osemfinále aj nerozhodný výsledok.

 

"Bude pre nás kľúčové, aby sme sa príliš nezamerali na Ibrahimoviča, ale na celý švédsky tím. Proti Švédom sme tento rok už hrali (1. júna zvíťazilo Belgicko v príprave 2:0, pozn.), Ibrahimovič je hráč ako každý iný. Samozrejme, má veľkú kvalitu, ale aj my máme niekoľko skvelých futbalistov, ktorí sa môžu postarať o rozdiel. Proti Švédom musíme zopakovať výkon zo zápasu s Írmi," povedal belgický krídelník Kevin de Bruyne.


Hviezda švédskeho tímu a svetového futbalu Zlatan Ibrahimovič sa zatiaľ na turnaji trápi, doteraz sa mu nepodarilo skórovať a dokonca ani nevystrelil na bránku. Na konte má tri pokusy mimo troch žrdí. "Mal aj trochu smolu. Snáď sa dokáže predviesť proti Belgicku. Nie je to tak, že by si nevytvoril šance, ale zatiaľ sa mu nepodarilo trafiť cieľ. Napriek všetkému nevyzerá byť pod tlakom. Je pokojný a stále žartuje," povedal švédsky obranca Martin Olsson, ktorého doplnil spoluhráč Sebastian Larsson:

 

"Musím byť úprimný, Belgicko má viac individualít než my. Eden Hazard a Kevin de Bruyne sú veľmi talentovaní a silní v súbojoch jeden na jedného. Bude ťažké ich zastaviť. A vpredu majú skvelého strelca Romela Lukaka."

Tabuľka E-skupiny:


1. Taliansko 2 2 0 0 3:0 6 - istý postup do osemfinále z prvého miesta
2. Belgicko 2 1 0 1 3:2 3
3. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1
4. Írsko 2 0 1 1 1:4 1

Doterajšie výsledky v E-skupine:


Írsko - Švédsko 1:1
Belgicko - Taliansko 0:2
Taliansko - Švédsko 1:0
Belgicko - Írsko 3:0



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies