Rossi končí v Moto GP, nahradí ho nováčik roku

NETKY.SK • 31 Január 2020, 13:32 • 2 min
Rossi končí v Moto GP, nahradí ho nováčik roku

Už minulá sezóna MOTO GP ukázala, že Francúz Fabio Qartararo je obrovský talent, ktorý má pred sebou sľubnú budúcnosť. Všimli si to aj zástupcovia Yamaha Racing a ponúkli mu lukratívnu zmluvu.

slovakia

left justify in out

Aj so slabším motocyklom to ide

Dvadsaťročný jazdec z Nice vo svojej minuloročnej debutovej sezóne v najvyššej kubatúre MOTO GP stál až sedemkrát na pódiu, z toho sa až 5-krát radoval z druhého miesta2-krát z tretieho. Na jazdca stajne PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team to bola priam obdivuhodná vizitka, pretože jeho motocykel nedostával také vylepšenia, ako prvý tím Yamahy. 

 

 

Yamaha Racing

Yamahe sa minulého roku všeobecne veľmi nedarilo. Oproti Honde a ďalšiemu triumfu Marca Marquéza to bolo biedne. Valentinovi Rossimu, ktorý jazdí práve za prvý tím Yamahy, by doprial ešte jeden titul snáď každý motocyklový fanúšik. Po minulej sezóne však ani táto zrejme ešte pre Yamahu nebude prelomová, takže sa nedá očakávať, že by stajniam ako Ducatti alebo Repsol Honde vedeli konkurovať.

 

img

 

Zaujímavá zmluva

Vedenie v Japonsku sa preto rozhodlo, že čas na zmenu, aj keď to jednu z najväčších športových fanúšikovských základní zrejme sklame. Od sezóny 2021 nahradí legendárneho Taliana práve mladík Fabio Qartararo. V sezóne 2019 pritom tento francúzsky mladík získal 27 bodov a získal aj ocenenie Nováčik roku 2019. V nadchádzajúcej sezóne však ešte bude jazdcom PETRONASU Yamahy. Zmluvu so stajňou podpísal totiž na dve sezóny. Teraz to však bude už ľahšie. Od Yamahy bude mať plnú podporu aj čo sa týka jednotlivých komponentov a rôznych vylepšení. V budúcej sezóne nebude mať potom taký problém s prestupom na relatívne úplne iný motocykel, aj keď tej istej značky.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa cesare.cv (@valeyellow46thedoctor),

 

Vyjadrenia ohľadom prestupu

Lin Jarvis, generálny riaditeľ stajne Yamahy Motor Racing: "Veľmi sa tešíme, že sa Fabio pripojí k nášmu tímu. Jeho výsledky v debutovej sezóne boli neskutočné. Šesťkrát stál na pole position a zaznamenal 7-krát pódium. Bolo preto úplne logické, že by sme ho chceli posunúť do nášho prvého tímu."

 

 

Fabio Qartararo: "Som veľmi rád za takúto príležitosť. Manažment Yamahy mi umožní už v tejto sezóne odoberať tie najlepšie komponenty, ktoré prislúchajú len prvému tímu. Už budúci týždeň by som mal testovať nový motocykel na okruhu v Sepangu. Moja veľká vďaka patrí najmä PETRONAS Yamaha Racing, ktorí mi dal minulý rok šancu predviesť sa v kráľovskej triede MOTO GP."

 

 

Čo bude s Rossim?

Valentino Rossi teda podľa všetkých predpokladov odjazdí svoju poslednú sezónu v MOTO GP práve tohto roku. 9-násobný majster sveta tak teda zrejme nepridá vytúžený desiaty titul. V zákulisí MOTO GP sa však povráva, že "Vale" by nemal svet MOTO GP úplne opustiť. Na spadnutie je vraj už dohoda o založení jeho vlastnej stajne, ktorá by mala zároveň aj získať oficiálnu licenciu. Podľa vlastných slov by chcel v prvom rade "hľadať a podporovať mladé talenty." Je teda celkom reálne, že už o nejaký čas ho uvidíme ako šéfa tímu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies