Rosová ešte podpísala zmluvu, Števčík to kritizoval

NETKY.SK • 15 December 2014, 16:08 • 2 min
Rosová ešte podpísala zmluvu, Števčík to kritizoval

BRATISLAVA - Novému starostovi Starého Mesta Radoslavovi Števčíkovi sa nepozdáva postup doterajšej starostky Tatiany Rosovej pri odchode z úradu.

slovakia

left justify in out

Tá totiž v piatok 12. decembra podpísala zmluvu na revitalizáciu vnútrobloku Slávia za takmer 250-tisíc eur. Števčík pritom po voľbách vyzval Rosovú, aby až do odovzdania úradu žiadne zmluvy nepodpisovala. Podpísanie zmluvy nový starosta Rosovej vyčítal dnes počas ustanovujúceho zasadnutia zastupiteľstva Starého Mesta. „Ja som ju včas požiadal, aby nepodpisovala žiadne zmluvy, žiadne záväzky, ktoré by mohli mestskej časti spôsobiť v budúcnosti nejaké škody. Žiaľ, konala ako konala, s tým, že napríklad tá zmluva na 250-tisíc eur nie je krytá v rozpočte na budúci rok,“ povedal Števčík. Ako dodal, projekt sa má robiť v budúcom roku, no mestská časť ešte nemá schválený rozpočet na rok 2015, čo dáva za vinu minulému zastupiteľstvu.

 

Tatiana Rosová hovorí, že síce mohla túto zmluvu nepodpísať, no bála sa, že nové vedenie mestskej časti by sa do projektu nemuselo pustiť. Okrem toho, ak zmluvu podpísala teraz, je už možné začať s prácami. Ak by však zmluvu podpisovalo nové vedenie až v budúcom roku, práce by sa natiahli až do leta a obyvatelia by tak nemohli v letnom období areál využívať. „Pán starosta začal svoje funkčné obdobie najnešťastnejšie ako mohol, konfrontáciou na úplne nepravom mieste a najmä vystúpením, ktoré je jasne vystúpením proti veľkej časti Staromešťanov,“ reagovala Rosová. 

 

Dnes už bývalej starostke Rosovej na projekte revitalizácie vnútrobloku Slávia medzi ulicami Šancová, Björnsonovova a Povraznícka, záleží. Podľa nej je zmluva, ktorú pred pár dňami podpísala, výsledkom štvorročného snaženia veľkej komunity žijúcej v tomto vnútrobloku a miestneho zastupiteľstva. „Tento krok som urobila v súlade so všetkými právnymi predpismi a po procese verejného obstarávania, spôsobom výhodným pre mestskú časť a jej občanov,“ bránila sa Rosová. Ako dodala, vo verejnej súťaži sa mestskej časti napokon podarilo znížiť aj predpokladané náklady na projekt. Pôvodne Staré Mesto počítalo, že bude na revitalizáciu vnútrobloku potrebovať 360-tisíc eur, vo verejnom obstarávaní túto sumu znížili o 110-tisíc eur. Zo súťaže víťazne vyšla česká firma, s ktorou mestská časť spolupracuje aj pri oprave chodníkov v Medickej záhrade. „Ja sa nehanbím, že som urobila posledný krok naplnenia môjho sľubu tejto veľkej časti Staromešťanov. Hrozilo skôr, že pokiaľ nebude takáto zmluva uzavretá, budúce zastupiteľstvo by mohlo tento príbeh ukončiť bez toho, aby sa občania zo Žilinskej a okolitých ulíc dočkali toho, o čo sa veľmi usilovali,“ uzavrela bývalá starostka s tým, že práve obyvatelia tohto vnútrobloku boli prví, ktorí pred štyrmi rokmi v novom volebnom období prišli za starostkou na stretnutie s občanmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies