Rosomák si vyhrýzol dieru v stene prenosného boxu

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 12:47 • 2 min
Rosomák si vyhrýzol dieru v stene prenosného boxu

USA - Pracovníci Medzinárodného letiska slobody v americkom meste Newark museli kontaktovať úrady po tom, ako zistili, že rosomák severský, ktorého prevážali na Aljašku, si vyhrýzol dieru v stene prenosného boxu.

slovakia

left justify in out

Cicavec z čeľade lasicovité bol na ceste z Nórska do rezervácie v aljašskom Portage. Ako uviedol hovorca letiskovej polície Joe Pentangelo, zamestnanec letiska si všimol dieru v plechovom kontajneri, v ktorom prevážali zviera vážiace 18 kilogramov. To pritom z boxu neušlo.

 

Po neúspešnom pokuse o premiestnenie rosomáka do iného kontajnera zavolala polícia veterinára, ktorý zviera uspal. "Bol nervózny," priblížil Pentangelo, pričom uviedol, že vďaka liekom sa zviera upokojilo, čo umožnilo preniesť ho do nepoškodeného boxu, ktorý neskôr naložili do lietadla smerujúceho do Denveru. 

 

Rosomáky severské sú známe zúrivosťou a veľkou silou. Ich prirodzeným domovom sú lesy Sibíri, Škandinávie, severnej Kanady či Aljašky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies