Rosnefť v tomto roku ráta s cenou ropy 50 USD za barel

NETKY.SK • 5 Február 2015, 09:25 • 2 min
Rosnefť v tomto roku ráta s cenou ropy 50 USD za barel

MOSKVA - Spoločnosť Rosnefť, ktorá je najväčším ruským producentom ropy, zakladá svoj rozpočet pre tento rok na predpoklade, že priemerná cena ropy bude 50 USD za barel.

slovakia

left justify in out

Povedal to jej generálny riaditeľ Igor Sečin. "Pre rok 2015 uplatňujeme konzervatívny scenár, ktorý ráta s priemernou cenou ropy na úrovni 50 USD za barel," uviedol Sečin na stredajšej schôdzke s prezidentom Vladimirom Putinom. "To nám umožní realizovať náš investičný program," dodal.

 

Rosnefť mal v závere roka 2014 podľa Sečina ložiská uhľohydrátov v objeme 129 mld. barelov. Vyplýva to z prieskumu aj odhadov. Firma v minulom roku zvýšila ťažbu uhľohydrátov o 4,6 % na 252 mil. ton ropného ekvivalentu. Sečin ďalej uviedol, že Rosnefť na ruskom devízovom trhu v minulom roku predal devízy v hodnote zhruba 93 mld. USD. "To je náš príspevok k stabilizácii devízového trhu v krajine," poznamenal šéf firmy Rosnefť. 

 

Rubeľ vlani oslabil o viac ako o 40 %, pričom väčšinu strát utrpel v druhej polovici roka. Ruskú menu poškodzoval rýchly pokles cien ropy a sankcie voči Moskve pre jej rolu v ukrajinskej kríze. Mnohé ruské firmy si v minulom roku vytvárali rezervy v zahraničných menách, kým v decembri ruská vláda neprikázala exportérom, aby časť devíz predali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies