Rosnefť údajne žiada ruskú vládu o finančnú pomoc

NETKY.SK • 14 August 2014, 10:23 • 2 min
Rosnefť údajne žiada ruskú vládu o finančnú pomoc

MOSKVA - Generálny riaditeľ spoločnosti Rosnefť Igor Sečin požiadal ruskú vládu o poskytnutie 1,5 bil. ruských rubľov (RUB), ktoré by pomohli spoločnosti odolávať západným sankciám.

slovakia

left justify in out

Podľa plánu by mal štát nakúpiť dlhopisy firmy Rosnefť za peniaze z ruského fondu národného majetku. Informoval o tom vo štvrtok denník Vedomosti. Spojené štáty americké totiž zakázali poskytovať ropnej firme Rosnefť pôžičky so splatnosťou dlhšou ako 90 dní. K zákazu sa de facto pripojili aj európske banky a investori.

 

Na financovania tejto "injekcie" však vo fonde nie sú dostatočné zdroje, píše denník. Najväčší producent ropy v Rusku má v súčasnosti čistý dlh vo výške 44,5 mld. USD, ktorý súvisí najmä s jeho akvizíciou ropnej spoločnosti TNK-BP v roku 2013 za celkovú sumu 54 mld. USD. Spoločnosť Rosnefť odmietla celú situáciu komentovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona