Rosina v anglickom Brands Hatch na 17. mieste: Nie je to vôbec zlé

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:51 • 2 min
Rosina v anglickom Brands Hatch na 17. mieste: Nie je to vôbec zlé

DARTFORD - Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina skončil v hlavných pretekoch šprintovej odnože seriálu Blancpain GT Series na britskom okruhu Brands Hatch na 17. mieste.

slovakia

left justify in out

Spolu s Holanďanom Jeroenom Bleekemolenom bojovali v Lamborghini Huracán GT3 o bodovanú prvú desiatku, keď sa po štarte zo 16. miesta (za umiestnenie v kvalifikačných pretekoch) posunuli na 13. priečku. Po úvodných pretekoch roka v Misane sa ani na britskom legendárnom okruhu nevydarili rakúskemu tímu Grasser Racing zastávky v boxoch. Mechanici síce zvládli výmeny kolies v najlepších časoch, no dve z troch vozidiel dostali trest prejazdu boxovou uličkou za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti.

"Bojujeme s absolútnou svetovou jazdeckou špičkou v kategórii GT3, takže skončiť na 17. mieste nie je vôbec také zlé. Naše ambície však siahajú vyššie, musíme sa ešte viac snažiť. Oproti Taliansku sa nám v Anglicku podarilo zrýchliť, no ešte stále nám chýbajú nejaké desatinky. Verím, že sa nám to postupne podarí dohnať a budeme bojovať o víťazstvá. V kvalifikačných pretekoch som mal kontakt s jedným Bentley, čo ma trochu spomalilo a 16. miesto bolo maximum. V hlavných pretekoch som striedal Bleekemolena a nepodarilo sa mi pár sekúnd naštartovať auto. No potom som zajazdil slušný čas a je škoda, že preteky neutralizovalo bezpečnostné vozidlo, možno by som vedel útočiť. Moju snahu potom zastavil trest a bolo po dobrom výsledku. Sme optimisti a veríme, že víťazstvá v tejto sezóne na nás ešte čakajú," povedal po pretekoch Štefan Rosina.


Tretie kolo Blancpain GT Series Sprint Cupu sa pôjde v prvý júlový víkend na nemeckom Nürburgringu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies