Rosina na Nürburgringu na 24. mieste

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 10:00 • 2 min
Rosina na Nürburgringu na 24. mieste

NÜRBURGRING - Slovenský automobilový jazdec Štefan Rosina obsadil v nedeľňajších hlavných pretekoch európskeho seriálu Blancpain GT Series Sprint Cup na nemeckom Nürburgringu 24. miesto. Pilot automobilu Lamborghini Huracán GT3 bol priebežne na bodovanej 10. priečke, ale po prejazde šikanou v snahe vyhnúť sa kolízii dostal penalizáciu prejazdu boxovou uličkou a prepadol sa štartovým poľom.

slovakia

left justify in out

Rosinov tím štartoval zo 17. pozície, kolega Davide Valsecchi sa dokázal prebojovať na 13. miesto a po rýchlej výmene v boxoch sa slovenský jazdec posunul na desiatu priečku. Potom však prišiel spomenutý incident a trest, ktorý znamenal koniec nádejí na body. "Pri brzdení do šikany som sa snažil vyhnúť kolízii s o kolo pomalším Ferrari. Ak by som však zahol doľava, vrazil by som do súperovho Audi. Jediný spôsob, ako som tomu mohol zabrániť, bolo preťať šikanu. I keď som tým nezískal žiadnu výhodu, dostal som penalizáciu prejazdom boxami. Rovnako ako ja preťali šikanu aj iní, no bez penalizácie. Je to veľká škoda, no reálne sme na 10. miesto nemali," povedal Rosina prostredníctvom tlačovej správy.

 

Blancpain GT Series Sprint Cup pokračuje 26. - 28. augusta na maďarskom okruhu Hungaroring, ešte predtým Rosina absolvuje Veľkú cenu Slovenska (19. - 21. 8.) na Slovakia Ringu pri Orechovej Potôni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies