Rosický sa stal novým športovým riaditeľom Sparty Praha: Zmeny môžu bolieť

NETKY.SK • 17 December 2018, 13:03 • 2 min
Rosický sa stal novým športovým riaditeľom Sparty Praha: Zmeny môžu bolieť

Praha - Vo futbalovej Sparte Praha prišlo po neúspešnej jeseni k zmenám v riadiacich štruktúrach. Novým športovým riaditeľom sa stal Tomáš Rosický, ktorý na tejto pozícii nahradil Zdeněka Ščasného. Ten však zostal hlavným trénerom A-tímu.

slovakia

left justify in out

"Rudí" sú v tabuľke českej Fortuna ligy až na piatom mieste. Titul už takmer určite v tejto sezóne nezískajú. V pohárovej Európe skončili rýchlo, už v 2. predkole Európskej ligy ich vyradila srbská Subotica. Bývalý český reprezentant Rosický sa bude zodpovedať generálnemu riaditeľovi Františkovi Čuprovi. Bude nadriadeným Ščasného a bude rozhodovať o personálnej politike, vrátane prestupov. Ščasný bude mať na starosti už len prípravu A-tímu. 

 

"Tomášova úloha je kľúčová pre ďalšie smerovanie Sparty. Má jasnú víziu a dôkladnú znalosť futbalového prostredia v Česku aj v Európe," citoval portál idnes.cz Čupru.

 

Rosického prvé rozhodnutie bolo nechať vo funkcii trénera Ščasného. "Problémy, ktoré klub momentálne má nie sú len problémom trénerov. Zdeněk má našu dôveru. Zmeny môžu bolieť. Jeseň bola obrovským sklamaním pre mňa, trénera i celé vedenie. Chcem priviesť hráčov, ktorí sa so Spartou identifikujú, musí byť rovnováha medzi českými a zahraničnými hráčmi. A chcem vytvoriť príležitosť aj pre odchovancov," povedal Rosický.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona