Rosický podpísal nový kontrakt s Arsenalom Londýn: "Je to veľká česť"

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 12:46 • 2 min
Rosický podpísal nový kontrakt s Arsenalom Londýn: "Je to veľká česť"

Rosický podpísal nový kontrakt s Arsenalom Londýn: "Je to veľká česť"

slovakia

left justify in out

img

Český futbalový reprezentant Tomáš Rosický podpísal nový kontrakt s anglickým klubom Arsenal Londýn. Informujú o tom oficiálne zdroje londýnskych kanonierov, ktoré však zatiaľ nespresnili dĺžku novej zmluvy pre ofenzívneho stredopoliara. 
      Pokračovanie v spolupráci je pre Rosického odmenou za vynikajúce výkony v tejto sezóne, v ktorej sa stal hnacím motorom stredovej formácie "Gunners". Do Arsenalu, za ktorý odohral 156 súťažných zápasov a dal 19 gólov, prišiel v roku 2006 z Borussie Dortmund.   
      "Je to pre mňa obrovská pocta, že som podpísal s Arsenalom novú zmluvu. Milujem tento klub a som hrdý, že môžem obliekať dres Arsenalu. Som nesmierne šťastný," povedal pre oficiálny klubový portál Rosický, ktorý v tomto ročníku odohral 28 stretnutí a v posledných troch dueloch dal dva góly. To všetko po nepresvedčivých sezónach a kolísavej forme, ktorá bola najmä odrazom zdravotných výpadkov. "Tréner, spoluhráči, realizačný tím a fanúšikovia, tí všetci hrajú dôležitú úlohu v tomto skvelom klube. Cítim určité privilégium, že môžem byť súčasťou toho všetkého. Už pred šiestimi rokmi, kedy som do Arsenalu prišiel, som sa tam cítil ako doma. Teší ma, že máme spoločnú budúcnosť, splnil sa mi sen."
      Z gradujúcich výkonov 85-násobného českého reprezentanta má pochopiteľne radosť aj kouč Arsene Wenger. Ten sa totiž dostal pod paľbu za ofenzívny výpredaj po odchodoch Cesca Fabregasa a Samira Nasriho, ale práve Rosický sa so svojimi spoluhráčmi snaží spomínanú dieru, čo najskôr zaplátať. "Vždy som vysoko oceňoval Tomášove futbalové schopnosti a som rád, že si vybral budúcnosť v Arsenale. Verím, že je to výnimočný hráč, futbalista od prírody, ktorý po technickej stránke patrí k svetovej triede. Jeho herný prejav zapadá presne do nášho štýlu a zdieľame aj spoločnú futbalovú filozofiu. Aj keď sa mu niekedy nedarilo, vždy sa snažil pretlačiť do prvého mužstva. Mám voči nemu veľký rešpekt," poznamenal francúzsky kouč. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies