Rosický končí v Arsenale Londýn, v hre je aj návrat do Sparty

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 13:03 • 2 min
Rosický končí v Arsenale Londýn, v hre je aj návrat do Sparty

LONDÝN - Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Rosický po desiatich rokoch končí svoje pôsobenie v Arsenale Londýn. Na tlačovej konferencii to oznámil tréner "kanonierov" Arsene Wenger. Pre server idnes.cz túto informáciu potvrdil hráčov manažér Pavel Paska.

slovakia

left justify in out

 Tréner londýnskeho futbalového klubu FC Arsenal Arséne Wenger potvrdil, že v budúcej sezóne už nebudú členmi kádra "kanonierov" stredopoliari Tomáš Rosický, Mikel Arteta a Mathieu Flamini.

 

Všetkým trom po aktuálnom ročníku vyprší platnosť kontraktov a klub im neponúkne nové. "Arsenal príde o tri veľké osobnosti," povedal Wenger.

 

Čecha Rosického a Španiela Artetu trápili v ostatných mesiacoch zdravotné problémy a neboli pevnou súčasťou mužstva ako Francúz Flamini.

 

Dlhoročný kapitán českej reprezentácie Rosický končí v Arsenale po desiatich rokoch. "Myslím si, že každý ho tu miluje," vyhlásil francúzsky kormidelník a doplnil: "Arteta a Flamini boli výrazní lídri.

 

"Tomáš bude mať 36 rokov a vedeli sme, že raz v Arsenale skončí. Teraz nastal ten čas. Budeme spomínať na nádherných desať rokov v jednom z najlepších klubov sveta pod vedením jedného z najlepších trénerov," uviedol Paska.

 

Pre Rosického je teraz prioritou národný tím a štart na EURO 2016 vo Francúzsku. "Až po skončení šampionátu môžeme začať premýšľať o tom, čo bude ďalej. Do úvahy prichádza Amerika, Spojené arabské emiráty a premýšľame aj o návrate do Sparty Praha. Ale zatiaľ je všetko predčasné," dodal Paska.

 

Arsenal v nedeľu uzavrie svoje pôsobenie v anglickej Premier League 2015/16 domácim súbojom so zostupujúcou Aston Villou, podľa Wengera jeden alebo dvaja zo spomenutého tria by mohli zasiahnuť do hry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies