Rose McGowan obvinila Weinsteina zo znásilnenia

NETKY.SK • 14 Október 2017, 09:50 • 2 min
Rose McGowan obvinila Weinsteina zo znásilnenia

NEW YORK - K ženám, ktoré verejne obvinili amerického producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho obťažovania, sa najnovšie pridala aj herečka Rose McGowan.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročná umelkyňa vo štvrtok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísala, že ju 65-ročný rodák z New Yorku znásilnil. Ako tiež uviedla, už skôr sa s týmto problémom zverila šéfovi štúdií Amazon Royovi Priceovi, ktorý ju podľa jej slov odmietol s tým, že nemá dôkazy. Amazon vo štvrtok Pricea, ktorý je sám obvinený zo sexuálneho obťažovania producentky Isy Hackett, dočasne uvoľnil z jeho povinností.

Proti Weinsteinovi sa v súvislosti so sexuálnym obťažovaním vyslovilo takmer 30 žien vrátane herečiek Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux či Kate Beckinsale. Tie prehovorili po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino či Rosanny Arquette. Okrem McGowen ho zo znásilnenia obvinili aj spomínaná Argento, Lucia Evans a jedna žena, ktorá si v spomínanom článku nepriala byť menovaná. Kriticky sa voči producentovi vyjadrilo už viacero osobností zo zábavného priemyslu. Weinsteinova hovorkyňa Sallie Hofmeister informovala, že producent "odmieta akékoľvek obvinenia zo sexu bez súhlasu oboch strán".

V súvislosti s obvineniami voči Weinsteinovi už začali americká a britská polícia vyšetrovanie. Newyorská polícia podľa informácií spravodajského portálu BBC vyšetruje sťažnosť na Weinsteina z roku 2004 a preskúmava, či neexistujú aj ďalšie takéto sťažnosti. Britská Metropolitná polícia zase prešetruje prípad, ktorý sa stal v oblasti Londýna v 80. rokoch minulého storočia.

Weinsteina po početných obvineniach prepustili zo spoločnosti The Weinstein Co., ktorú založil so svojím bratom. Britská akadémia filmových a televíznych umení Weinsteina zbavila jeho členstva a o jeho budúcnosti tiež bude cez víkend rokovať aj Americká akadémia filmových a umení a vied.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies