Rosberg víťazom kvalifikácie na VC Maďarska

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 15:50 • 2 min
Rosberg víťazom kvalifikácie na VC Maďarska

BUDAPEŠŤ - Jazdec formuly 1 Nico Rosberg zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska.

slovakia

left justify in out

Vedúci pilot hodnotenia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta triumfoval v premenlivých poveternostných podmienkach takmer o takmer pol sekundy pred úradujúcim a štvornásobným svetovým šampiónom Sebastianom Vettelom z Red Bullu. Pre jazdca Mercedesu Rosberga to bolo už šieste kvalifikačné prvenstvo v tejto sezóne a celkovo desiate v kariére. Z tretieho miesta v nedeľu vyštartuje Valtteri Bottas z tímu Williams, za Rosbergom zaostal o 0,683 s.

 

Katastrofou sa druhýkrát po sebe v tejto sezóne skončila kvalifikácia pre Lewisa Hamiltona. Brit, ktorý vyhral na Hungaroringu všetky tri tréningy a počínal si doteraz suverénne, nezajazdil v prvej časti Q1 ani jedno merané kolo, pretože sa mu krátko po výjazde z boxov vznietil monopost. Minulý týždeň v Nemecku zasa nedokončil kvalifikáciu pre haváriu. Nedarilo sa ani Kimimu Räikkönenovi z Ferrari, ktorý obsadil až 17. pozíciu.

 

"Preferoval by som, ak by som mohol už od úvodu bojovať s Lewisom. To by mi dodávalo maximálnu dávku adrenalínu a motivácie. Dnešná kvalifikácia bola ťažká a nepredvídateľná," povedal víťazný Rosberg, ktorého doplnil smoliar Hamilton: "Hlavou mi prechádza mnoho myšlienok, ale zajtra sa musím pokúsiť všetko preklopiť do pozitív. Už to prichádza do bodu, keď nejde len o smolu. Musíme sa zlepšiť." 

 

Nedeľňajšie preteky, ktoré budú jedenástymi v tohtoročnom seriáli majstrovstiev sveta, sú na programe o 14.00 h. 


Výsledky - VC Maďarska - kvalifikácia - sobota: 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:22,715 min, 2. Sebastian Vettel (Nem.) Red Bull +0,486 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +0,683, 4. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,676, 5. Fernando Alonso (Šp.) Ferrari +1,194, 6. Felipe Massa (Braz.) Williams +1,508, 7. Jenson Button (V. Brit.) McLaren +1,579, 8. Jean-Éric Vergne (Fr.) Toro Rosso +2,005, 9. Nico Hülkenberg (Nem.) Force India +2,060, 10. Kevin Magnussen (Dán.) McLaren bez meraného kola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies