Ropné zásoby v USA stále vplývajú na cenu WTI

NETKY.SK • 1 November 2013, 13:22 • 2 min
Ropné zásoby v USA stále vplývajú na cenu WTI

LONDÝN - Za ostatných päť týždňov sa zásoby ropy v USA zvýšili už o viac než 25 miliónov barelov.

slovakia

left justify in out

Cena americkej ropy pokračovala v poklese a priblížila sa k hranici 96 USD za barel (159 litrov), keď vplyv rastúcich zásob ropy prekonal aj pozitívne informácie z výrobného sektora Číny. Ten za október zaznamenal rast. Informovala o tom agentúra AP.

Ropné zásoby v USA vzrástli minulý týždeň až o 4,1 milióna barelov, zatiaľ čo analytici očakávali rast maximálne o 3,5 milióna barelov. Výsledky oznámilo americké ministerstvo energetiky v stredu 30. októbra, na ropné trhy však táto správa vplýva doteraz. Za ostatných päť týždňov sa zásoby ropy v USA zvýšili už o viac než 25 miliónov barelov.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri klesla v dopoludňajších hodinách v Európe v rámci elektronického obchodovania na newyorskej burze o 14 centov na 96,24 USD (70,55 eura) za barel. Na záver štvrtkového obchodovania klesla o 39 centov, čo znamená, že za celý október zaznamenala pokles o 5,8 %.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, klesla o 26 centov na 108,58 USD/barel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies